C3 pakt drie punten tegen koploper Zuidvogels C4

Na het winterkampioenschap is de C3 in een andere poule ingedeeld met zwaardere tegenstanders. Na twee nederlagen en een eerste gelijkspelletje werd het wel weer eens tijd voor een driepunter. Alleen stond vandaag de koploper Zuidvogels C4 op het programma. Het team was compleet echter met Rick die sinds de winterstop geblesseerd is (traint inmiddels al weer mee) en een geblesseerde Robin op de bank.

Het was vandaag ook even spannend om een scheidsrechter te vinden, maar ook dat werd creatief opgelost. Tom Britink, trainer van de C3, floot de C4 en Harry Oussoren, coach van de C4, floot de C3. Na de spelerspassencontrole gaf de scheidsrechter om stipt 11.00 uur het startsein. Al in de eerste minuut schoot Zuidvogels de bal behendig achter de verdediging van de C3 en scoorde direct 0-1. Dat beloofde nog wat te worden. Vanaf dat moment was de C3 echter gelijk wakker en begon gelijk druk te zetten. Binnen het kwartier kwam het verlossende doelpunt. Matthijs speelde de keeper handig uit: 1-1. Zuidvogels bleef aanvallend spelen en maakte er snel 1-2 van en kort daarna 1-3.

Met nog enige tijd te spelen tot de rust had de C3 een kantelpunt nodig om de wedstrijd weer naar haar hand te zetten. Het lukte Matthijs om op volle snelheid door de verdedigingslinie van Zuidvogels heen te breken. Een verdediger van Zuidvogels deed nog een laatste poging en dat leverde de C3 een strafschop op. Soar knalde deze er hard en strak in: 2-3. Dit gaf de C3 weer moed en vlak voor het rustsignaal scoorde Matthijs de gelijkmaker: 3-3.

In de tienminutenrust werd de tactiek voor de tweede helft rustig doorgesproken en voerde trainer Tom Britink nog wat personeelswijzigingen door in het team. Om 11.45 uur kwam het fluitsignaal voor de tweede helft. De onderlinge duels werden feller en het werd ook allemaal wat fysieker. Zuidvogels was voornemens om alsnog de overwinning op te eisen. C3-keeper Montell wist velen malen de ballen uit de goal te houden en het leek soms verdacht veel op acrobatiek. De C3 nam geen risico’s en knalde bij twijfel de bal hard uit over de zijlijn om terug te zakken, de bal te heroveren en vervolgens de aanval op te bouwen. Maar de verdediging van Zuidvogels was taai en hun aanvoerder leek onmogelijk te passeren. Telkens wist hij de bal van de aanvallers af te pakken.

De C3 gaf echter niet op en bleef doorjagen; uiteindelijk kwam er een treffer van Soar en het stond 4-3. Maar er moest nog zeker twintig minuten worden gespeeld, dus de pot was zeker nog niet gewonnen. Na enige tijd lukte het ook Matthijs om op volle snelheid door de linies heen te breken en te scoren: 5-3. Zuidvogels bleef ook aanzetten en scoorde kort voor tijd tegen: 5-4. Vrijwel vlak erna kwam het verlossende fluitsignaal. Om 12.20 uur was de wedstrijd afgelopen. Volgende week gaat de C3 naar ’t Gooi, daarna staat BFC op het programma. Zal de C3 dan wederom laten zien waar zij als team toe in staat is?