Forza Almere C1 letterlijk een maatje te groot voor C2

De C2 trad vanmiddag aan bij Forza Almere C1, een team met enkele reuzen van kerels die zó in het rugbyteam van Wales kunnen meedoen. De scheids controleerde op het veld netjes de spelerspassen, dus het waren inderdaad fors uitgevallen C-junioren. Maar ze konden wel allemaal voetballen. Of waren supergetruukt. Of net zo snel als Deen van Embricqs. Het was ons een raadsel dat ze in de stand onder ons stonden.

We begonnen met een handvol invallers (Cody, Damian, Fatih, Levi en Jochum), want Dion, Jordi H., Melle D.H., Nick en Bobby stonden vandaag allemaal geparkeerd. Met een gure wind mee namen we brutaal de leiding. Een verre uittrap van Sam zeilde over iedereen heen en zette Bram ineens voor de keeper. Bram lobte de bal keurig in het net: 0-1. Daarna kreeg Forza Almere van ons een terugspeelcadeautje (1-1) en stond het kort daarna zelfs 2-1.

Toch veerden we kort voor rust even op toen nogmaals door een lange uithaal van Sam ineens Jop vrij naar de keeper kon rennen. Waar iedereen dacht dat hij een hoekje zou kiezen en dus 2-2 zou aantekenen, legde Jop de bal opzij naar Bram die er in alle verwarring geen chocola meer van kon maken. Even later viel de 3-1 en zagen we de krachten uit de C2 wegstromen. En dan moest de tweede helft nog komen met die harde wind tegen!

Die helft zag gelukkig een keihard werkend FC Breukelen dat jammer genoeg geen echte aanvallende vuist kon maken. Ook zagen we nog twee treffers van de thuisploeg waardoor we met een kater en een 5-1 nederlaag terug naar Breukelen konden afreizen. Volgende week nieuwe kansen, thuis om 11.00 uur tegen SDO C2.