FC Breukelen F4 mist net dat beetje geluk

Voor de F4 begon vandaag alweer de tweede helft van de voorjaarscompetitie en wel tegen Victoria F9. Thuis werd hier een 3-2 zege op behaald en met dit in het achterhoofd werden er ook vandaag weer enige kansen toebedeeld. Met in de gelederen vandaag Joost, met dank aan de F5, op het doel en slechts één extra speler werd afgereisd naar Sportpark Loosdrecht. Hoewel de wedstrijd om 12.45 uur op het programma stond werd er pas om 13.00 uur afgetrapt onder leiding van onze eigen Marcel Roovers.

Victoria mocht aftrappen, maar de bal werd bijna direct veroverd en hiermee volgden een drietal aanvallen. Dit resulteerde dan ook in een snelle voorsprong door een mooi opgezette aanval via Samuel en Deylano, waarna Levi werd aangespeeld en uiterst geraffineerd de 0-1 liet aantekenen. De gastheren kwamen bijna gelijk met een antwoord en tikte vlak na de voorsprong de gelijkmaker binnen. FC Breukelen zette door maar in plaats van lekker de tegenstander uit te tikken werd er geprobeerd met het uitspelen van veel tegenstanders het doel te bereiken. Desondanks werd toch de voorsprong weer genomen na een bekeken schot van Deylano. Slap verdedigen werd dan ook voor rust weer afgestraft en zo werd met een 2-2 stand gerust.

De aanwijzingen in de rust: niet te veel mensen proberen te passeren, niet van te ver weg schieten en strak verdedigen. Na de aftrap door FC Breukelen golfde het spel snel op en neer, maar FC Breukelen ontbeerde net iedere keer het stukje geluk dat nodig was. Zo bleef het lang gelijk en eigenlijk had iedereen zich al verzoend met een gelijkspel. En evenals de afgelopen weken bleek de achterhoede met ditmaal Finn, Jip, Dano en Thijs eenmaal uitgespeeld. Zo kwam vlak voor tijd toch nog de 3-2 op het bord hoewel dit wederom onterecht was. Uiteindelijk gaat het er niet om wat terecht of onterecht is, maar wat er uiteindelijk aan het eind van de wedstrijd op het scorebord staat. Gezien de drive die ze hebben zal het met de tijd er vanzelf uit komen. De afsluitende penalty serie werd toch met een 3-2 winst afgesloten.