F1 tankt vertrouwen in oefenduel

Afgelopen zaterdag moesten we een oefenwedstrijd spelen, thuis tegen SO Soest F1. Na een aantal nederlagen achter elkaar in de competitie de gelegenheid om ons weer het zoet van een overwinning te laten smaken. Vanaf het begin van de wedstrijd gaven we gelijk druk naar voren en lieten gelijk zien wat onze bedoeling was. Met goed positiespel en het veld goed breed houdend kwamen we goed door en vroeg in de wedstrijd kwamen we op een 1-0 voorsprong.

Daarna bleven we het spel dicteren en gaven SO Soest ook niet de gelegenheid om in zijn spel te komen. De 2-0 liet niet lang op zich wachten. Een mooi schot uit de tweede lijn leverde de tweede treffer op. Zo ontpopte SO Soest zich als de ideale tegenstander om aan het zelfvertrouwen te werken. Een goede aanvalsopbouw van achteruit opgezet, zette onze middenvelders aan het werk om vervolgens onze aanvallers in stelling te brengen en gevaarlijk te worden. Een goed schot op doel kon de keeper nog wel pareren, maar in de rebound scoorden we 3-0.

Eén van de spaarzame uitvallen van SO Soest leverde prompt 3-1 op. Een diepe bal belandde achter onze verdediging en de spits van de tegenpartij ging op de keeper af en schoot de bal binnenkant paal wel of niet over de lijn. De scheidsrechter gaf aan dat hij over de lijn was, dus doelpunt. We lieten ons niet van de wijs brengen en bleven ons spel spelen. We kwamen vlak voor rust op 4-1 na een mooie aanval. Zo konden we terugkijken op een prima eerste helft met goed voetbal.

Het begin van de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. Wij dicteerden het spel en creëerden veel kansen. Wij liepen vrij eenvoudig uit naar 6-1. Daarna maakte we de fout door allemaal voor de bal te lopen en vergaten te verdedigen, waardoor SO Soest weer kansen kreeg. De 6-2 kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Even later konden we een mooie aanval opzetten en de keeper omspelen, maar er stond een speler op de doellijn die de bal met zijn hand uit het doel sloeg. De scheidsrechter kon niet anders doen dan de bal op de stip te leggen. Zo maakten we uit een strafschop 7-2. SO Soest profiteerde nog één keer van de ruimte die we weggaven en bepaalde de eindstand op 7-3. Een goede wedstrijd van ons zeker de eerste helft en dat nemen we mee naar volgende week.

Lars van Teijlingen neemt een hoekschop namens FC Breukelen.