Altius F4 en FC Breukelen F4 komen tot remise

Terwijl het restje duisternis wordt weggedrukt door de zonnestralen, staat een team al op afreizen naar Hilversum. Onze jongens zitten nog slaperig met hun hoofd tegen de ramen gekleefd wanneer we wegrijden. Onze eerste echte uitwedstrijd staat op het programma: om half negen dient er te worden afgetrapt tegen Altius F4. Het laatste restje slaap wordt nog even uit de ogen gewreven en om tien over acht begeven we ons naar het veld. Warmlopen, even dollen en klaar voor de start.

Hoewel de gastheren mochten aftrappen, waren het onze jongens die snel de bal veroverden en een aanvalsgolf op de goal van de tegenpartij loslieten. Dit duurde een ruime vijf minuten en de bal was alleen met de aftrap op onze helft geweest. Helaas werden er ondanks de diverse pogingen geen echte uitgespeelde kansen gecreëerd of werd er net een mannetje te veel gepasseerd, waardoor ze niet goed voor de goal uitkwamen.

Door dit aanvallende geweld dacht men in de achterhoede laten we ook maar eens mee gaan doen daar voorin en met dertien man stonden zij rond de goal van Altius. Doordat zij meeschoven en niet meer achter zich keken, kwam er plotseling een ideale kans voor de tegenstander. Gelukkig verkleinde Jonathan goed zijn goal door uit te komen en hierdoor schoot de Altius-spits de bal hoog en sprong deze via de lat terug het veld in. Inmiddels waren Thijs, Rogier, Jip en Dano ook weer aangekomen achterin en zo werd de bal door hen verder geruimd. Nog niet wakker geschrokken bleef men slordig spelen in tegenstelling tot de afgelopen weken waar gewoon goed werd gevoetbald. Dit leverde dan ook uiteindelijk een achterstand op na weer een spaarzame aanval van Altius. Hierna speelde de rest van de eerste helft zich weer grotendeels af op de helft van de tegenstander onderbroken door één aanval van de tegenpartij die met een mooie sliding gestopt werd door Thijs. Uiteindelijk werd de rust met een onverwachte 1-0 achterstand gehaald.

Gelatenheid en een afwachtende houding werden getracht om te zetten naar geloof, felheid en strijd om de bal. Met Samuel, Levi en Deylano voorin werd afgetrapt voor de tweede helft. Weer waren de eerste kansen voor de gasten en weer resulteerde dit niet in goals. Altius rook hierdoor haar kansen en probeerde met spaarzame aanvallen de voorsprong uit te breiden. Ook nu kwam geheel uit het niets de 2-0 op het scorebord. Vlak hierna was het Samuel die met goed meelopen de tegenstander van een waarschijnlijke 3-0 afhield. Inmiddels met Bjorn in de achterhoede en Finn op zijn vertrouwde linksbuiten positie werd de druk eindelijk opgevoerd. Dit resulteerde vijf minuten voor tijd in de aansluitingstreffer door een mooie treffer van Levi. De uittrap van de keeper stuiterde twee keer en met een volley werd de 2-1 gescoord.

Door deze treffer werd nogmaals de achterhoede neergezet en nu werd er wel gewerkt en zag men dat het kon. Na de zoveelste aanval binnen de laatste minuten veroverde Deylano de bal en schoot de bal voor de goal. Opnieuw was het Levi die zijn kans zag en met een schuiver trok hij de stand gelijk. Gelukkig! Kort hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was iedereen tevreden met een punt. De afsluitende penaltyserie werd gewonnen met 5-4 en onze mannen vonden onderweg naar de kleedkamer de speeltuin waar zij het laatste restje energie nog kwijt konden.