FC Breukelen 1 haalt uit tegen Zwaluwen Utrecht 1911

Zwaluwen Utrecht 1911 (v/h Zwaluwen Vooruit) was vanavond in de druilerige regen oefenpartner van FC Breukelen 1. De roemruchte club uit Utrecht is de trotse koploper in de zondag 4e klasse H. Alle vijftien gespeelde wedstrijden werden gewonnen (45 punten, doelsaldo +33). De Kanaleneilanders zullen zeker beslag gaan leggen op de titel, daar twijfelt niemand aan. De voorsprong op nummer 2 Vreeswijk bedraagt maar liefst zeventien punten, en dat met een wedstrijd minder gespeeld.

Maar oefenen tegen een op stoom zijnde lijstaanvoerder van de eerste klas is toch andere koek, zo heeft de ploeg vanavond ervaren. Met maar liefst 9-1 werd het enorme niveau- en krachtsverschil door FC Breukelen nog magertjes uitgedrukt. Bij rust was het al 7-0. Daniël Kops lijkt weer feilloos te weten waar het doel staat; hij passeerde op het razendsnelle kunstgrasveld maar liefst zes keer de Utrechtse doelman. De andere treffers waren van Tom Kalkhuis (2) en Deen van Embricqs die bij zijn doelpunt zo’n beetje het hele team van Zwaluwen Utrecht voorbijliep.

De mooiste goal van de avond was vreemd genoeg die van Zwaluwen Utrecht. Na een afgemeten hoge voorzet van rechts over de hele verdediging heen nam de Zwaluwenspits de bal kiezelhard op de linkerslof en liet daarmee keeper Turksma volstrekt kansloos. Na 35 minuten in de tweede helft vond scheidsrechter Wateler het welletjes en floot voor het einde.

In het veld verschenen vanavond Nick Turksma, Rob van der Sluijs, Mark den Hartogh, Roy Hom, Djuric Winklaar, Roy Schaap, Daniël Kops, Jack Castelijns, Deen van Embricqs, Lucien Dors, Edwin Soenarto, David van der Veld en Tom Kalkhuis. Sieuwerd Teerink, Lars van der Post, Mitchell de Zwart en Mauro Franken kwamen niet in actie.

25 februari 2014, FC Breukelen - Zwaluwen Utrecht 1911, 9-1 (7-0)

1-0 Daniël Kops

2-0 Daniël Kops

3-0 Tom Kalkhuis

4-0 Daniël Kops

5-0 Deen van Embricqs

6-0 Tom Kalkhuis

7-0 Daniël Kops