D2 koploper na overwinning op Zuidvogels D4

Eindelijk konden onze jongens aantreden tegen Zuidvogels D4. Naar deze wedstrijd werd al een hele tijd uitgekeken. In de najaarscompetitie zaten beide teams ook bij elkaar in de poule. Onze jongens moesten nog één wedstrijd spelen en bij winst zouden ze kampioen zijn. Deze ene wedstrijd was tegen Zuidvogels D4 dat drie punten voorsprong had op onze jongens, maar met een minder doelsaldo. Helaas is deze wedstrijd nooit gespeeld.

In de eerste speelronde van de voorjaarscompetitie stond de wedstrijd
tegen Zuidvogels D4 op het programma, maar deze werd door Zuidvogels afgelast. Afgelopen zaterdag mochten onze jongens dan eindelijk tegen hen spelen. Jammer genoeg waren Wouter, Lucas B. en Diana afwezig. Gelukkig kon de D2 gebruikmaken van de gastspelers Yassin, Niek, Destin en Thieme.

Het werd een mooie en goede wedstrijd. Met name de eerste helft ging de strijd gelijk op. Halverwege de eerste helft maakt Lucas een mooie actie aan de linkerkant. Zijn voorzet kwam bij Jim, die vervolgens mooi afrondde: 1-0. Binnen vijf minuten na deze openingstreffer maakte Zuidvogels gelijk. De bal werd goed en hoog ingeschoten, onhoudbaar voor Bram. Voor de rust kwamen onze jongens toch weer op voorsprong. Uit een corner van Jim kwam de bal voor de voeten van Rafael. Deze bedacht zich geen seconde en schoot de bal hard tegen de touwen: 2-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft hadden onze jongens het betere van het spel. Door fel op de bal te zitten en door goed samenspel kwam Zuidvogels de tweede helft minder in het spel voor dan in de eerste helft. Toch kreeg Zuidvogels nog wel enkele kansjes, maar door goed werk van de verdediging en Bram kwam de ploeg niet tot scoren. Onze jongens scoorden nog twee keer. De 3-1 was een samenwerking tussen de twee gastspelers Yassin en Destin. Yassin zette de bal voor en Destin kon mooi afronden. Een mooie één-twee tussen Jim en Nicherwan werd door laatstgenoemde tot doelpunt gepromoveerd. 4-1. Door deze mooie 4-1 overwinning staat FC Breukelen D2 aan kop.

Na de wedstrijd werden de spelers van de D2 door Marcel getrakteerd op een heerlijk patatje. We tellen voor het gemak deze uitslag ook mee in de stand van de najaarscompetitie. Dat zou betekenen dat de D2 op doelsaldo eerste en dus kampioen is geworden!