B1 slaat gat na zevenklapper in Velsen

velsen.gif
b1.jpg
Zo sta je met een selectie van zestien spelers en zo sta je opeens met elf man. De krokusvakantie bracht een aantal spelers naar de wintersport en verder zagen we Mels terugkeren met een verdraaide knie. Gelukkig waren de B3 en C1 vrij en wilden Steven en Nick met ons mee, zodat we in ieder geval twee wissels op de bank hadden. Deze waren ook nodig: Roy begon niet 100% fit (knie) en Tim zou voor het eerst sinds 26 oktober 2013 (thuis tegen DEM moest hij met een gecompliceerde armbreuk uitvallen) weer speelminuten maken.

We vertrokken vandaag met vier auto’s naar Velsen, we hebben inmiddels begrepen dat je daar ook kunt komen door eerst door de Velsertunnel te rijden en dan weer terug … Eenmaal aangekomen bij de plaatselijke RKVV bekroop ons het gevoel dat onze rit wel eens overbodig zou kunnen zijn geweest. Hadden we de site wel gecheckt? Een stil en verlaten sportpark, de plassen stonden op de velden, maar gelukkig bleek er ook een kunstgrasveld te zijn (achter de tribune tegen het spoor) en stond er vandaag één wedstrijd op gepland: de B1. Ook onze tegenstander had te kampen met vele afwezigen, de krokusvakantie was daar net ingegaan.

De wedstrijd begon twaalf minuten later; door een miscommunicatie zat de scheidsrechter tevergeefs op de grensrechters te wachten, onze vaste grensrechter Vincent had vandaag overigens andere verplichtingen en werd vakkundig vervangen door Roland (waarvoor dank). De scheidsrechter bleek overigens erg strikt met de regels, maar bleek in ieder geval duidelijk en rechtvaardig. Startopstelling: Stan, Rutger, Milan, Niels, Douwe, Roy, Max, Tim, Nik, Martijn en Olivier. Wissels: Steven (B3) en Nick (C1).

De eerste twintig minuten van de wedstrijd waren nogal gezapig te noemen. FC Breukelen had wel het betere van het spel, maar wist tot dan toe geen echte kansen te creëren (ook Velsen niet overigens). Maar vanaf de 21ste minuut werd er wat gas gegeven. Na eerst wat gevaarlijke aanvallen over de vleugels, waarbij ook onze backs regelmatig opkwamen, was het raak uit een prachtige actie van Olivier. Eerst kapte hij twee man uit en vervolgens haalde hij verwoestend uit: 0-1, de keeper was kansloos.

FC Breukelen zette verder aan en drukte Velsen steeds verder terug op hun eigen helft, niet bij machte om het FC Breukelen enigszins lastig te maken. Een mooie aanval via Tim (lekker dat-ie er weer bij is, hoor) en Roy kwam uiteindelijk uit bij Nick. Met z’n verkeerde been (moet-ie vaker doen) schoot hij de 0-2 in de kruising. Inmiddels brak er een flauw zonnetje door en dat maakte alles nog aangenamer. Met de 0-2 stand werd er gerust. Roy bleef uit voorzorg achter in de kleedkamer en zo kon Nick z’n debuut maken in de B1.

Doordat de beslissing al heel snel viel, was er geen sprake meer van een wedstrijd. Olivier legde de bal over de verdediging heen en door de wind viel de bal een beetje stil. Rutger (voetbalnaam Sergio) was stiekem meegekomen en stond ineens oog in oog met de keeper die hij met een bekeken schot wist te passeren: 0-3. Sergio werd bedolven onder z’n teammaatjes: een hilarisch moment. Velsen geloofde het verder wel en gaf FC Breukelen genoeg ruimte om er vrolijk op los te combineren. Eerst was het Olivier die na een assist van Max simpel kon afmaken (0-4), even later was het een Velsenspeler die de 0-5 binnentikte na strak inspelen van Nick.

Steven kwam binnen de lijnen voor Martijn en had direct de 0-6 op z’n schoen, maar helaas verdween de bal aan de verkeerde kant van de paal. Met een beetje meer discipline en concentratie hadden we vandaag zomaar in de dubbele cijfers kunnen belanden; het begon een beetje op een trainingspartijtje te lijken. Rutger gaf nog een prachtige pass op Olivier die voor de 0-6 mocht aanleggen, Velsen mocht de eer redden door de 1-6 te maken. Het slotakkoord was weer voor Olivier (vandaag weer vier keer!) na een assist van Max (1-7) en zo werd het uiteindelijk een onverwacht gemakkelijke middag.

Doordat SV Hoofddorp vandaag verrassend thuis met 1-2 onderuit ging tegen hekkensluiter FC Amsterdam (de rode lantaarn is nu in handen van Hellas), is er nu voor het eerst een gat geslagen. HBC en Hoofddorp kunnen op vijf punten komen, het gat met Stormvogels is nog steeds zeven punten. Met nog zes wedstrijden te spelen begint het er goed uit te zien al weten we in deze competitie dat elke tegenstander voor een verrassing kan zorgen. Volgende week (1 maart om 16.00 uur) spelen we een oefenwedstrijd uit tegen hoofdklasser Rijnsburgse Boys, de week erop de streekderby tegen CSW dat de laatste tijd op stoom lijkt te komen (vandaag nipt verloren van HBC).

22 februari 2014, Velsen B1 - FC Breukelen B1, 1-7 (0-2)

0-1 Olivier

0-2 Nick

0-3 Sergio

0-4 Olivier

0-5 eigen doelpunt Velsen

0-6 Olivier

1-6 Velsen

1-7 Olivier

Overige uitslagen

SV Hoofddorp B2 - FC Amsterdam B1: 1-2; Stormvogels B1 - Hellas Sport B1: 3-1; Hercules Zaandam B1 - DEM B2: 1-2; HBC B1 - CSW B1: 2-1. VVC was vrij.