De wind wint en spelbreekt in De Meern

demeern.jpg
1.jpg
Uiteraard stond zaterdag voor FC Breukelen 1 de tweedeperiodetitel op het spel: een beloning voor negen opeenvolgende wedstrijden zonder verlies én een garantie voor deelname aan de nacompetitie (mocht het zover komen). Maar veel liever wilde de ploeg van Cor ten Bosch de vierde zege op rij in 2014 boeken. Het zou betekenen dat naaste belager VVZ'49 niet voorbij kon komen; de periodetitel kregen we er dan vanzelf bij.

Om kort te gaan: zege en periodetitel zijn binnen, doelstelling geslaagd. Voor de rest werd v.v. De Meern 1 - FC Breukelen 1 een wedstrijd om snel te vergeten. Er was namelijk nóg een veel grotere winnaar die we voortaan kunnen missen als kiespijn, en die waaide uit het noordwesten. Je hebt er natuurlijk allebei last van, van zo’n harde storm dwars over het veld. Maar het voetbalt gewoon niet lekker. Of je komt niet vooruit, of alle ballen gaan veel te hard. Nog nooit zoveel reserveballen in het veld gezien. Een corner nemen met wind tegen: kansloze missie. De bal valt als een slappe ballon uit de lucht en is een gemakkelijke prooi voor een keeper. De bal laag houden! Makkelijker gezegd dan gedaan, als 22 man al de grootste moeite hebben om het leer überhaupt goed te raken. Zelfs een stil liggende bal wegtrappen (vrije trap, doeltrap, corner) werd een heidens karwei: hij bleef namelijk niet stil liggen.

Wat zagen we nog wél aan voetbalacties? Een fel De Meern dat zich redelijk op de harde wind had ingesteld, aanvoerder Daniël Kops met dubbele dekking aan banden legde en hier en daar brutaal de druk op het doel van Sieuwerd Teerink opvoerde. En ook nog een keer de lat raakte. Daartegenover een FC Breukelen dat de startende Dennis Schaap al snel zag uitvallen en moest wisselen voor broer Roy. De weinige geslaagde aanvallen van de witte formatie werden snel gesmoord en als we al eens door de oranje defensie kwamen, stonden De Meern-sluitpost Pascal Florie, pech en onzorgvuldigheid in de weg. Gelukkig was het één keer wel raak. Kort voor rust bediende Jack Castelijns met een mooi steekpassje Deen van Embricqs. Deen sneed het strafschopgebied in - dit keer niet eens op volle snelheid - gooide er een paar mooie passeerbewegingen uit, verschalkte daarmee doelman Florie en schoof de bal netjes vlak langs de paal in het lege doel.

In de tweede helft nagenoeg hetzelfde beeld van de eerste. Veel goede bedoelingen, maar nauwelijks fraaie staaltjes. De Meern ging natuurlijk op jacht naar de gelijkmaker. De gasten aan de overkant kregen met de wind een beetje mee iets meer ruimte en probeerden de score uit te bouwen. Maar bij de meeste gevallen was - zoals al gezegd - de wind de winnaar. Ronduit hectisch werd het even toen uit een corner voor De Meern de bal via de onderkant van de lat op (over?) de doellijn stuiterde. Scheidsrechter Westland stond bij deze actie echter zeer goed opgesteld en oordeelde resoluut: géén treffer. Gezien de weinige protesten van de ploeg van coach Rob Zomer concluderen we maar dat die beslissing juist was. Daarna was het het verhaal van de nachtkaars.

Na het laatste fluitsignaal kon FC Breukelen een zege bijschrijven en zat de tweede periode in de tas. De achtervolgers van de koploper maakten vandaag evenmin een misstap en wonnen allen hun uitduel: VVZ'49 met 2-4 bij CSW, LRC met 2-3 bij N.I.V.O.-Sparta, en ARC met 2-4 bij Zuidvogels. Volgende week begint periode nummer 3 met voor FC Breukelen een thuisbeurt tegen N.I.V.O.-Sparta uit Zaltbommel. Uit, in oktober, gooide de ploeg van Cor ten Bosch roet in het eten van het op die dag 60-jarige N.I.V.O.-Sparta door de thuisploeg met 0-5 van het veld te spelen. De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur en wordt geleid door arbiter Van der Perk, hopelijk onder minder stormachtige condities.

15 februari 2014, v.v. De Meern 1 - FC Breukelen 1, 0-1 (0-1)

0-1 Deen van Embricqs

Opstelling

Sieuwerd Teerink, Rob van der Sluijs, Edwin Soenarto, Mark den Hartogh, David van der Veld (70’ Djuric Winklaar), Dennis Schaap (21’ Roy Schaap), Mauro Franken, Lucien Dors, Deen van Embricqs, Daniël Kops, Jack Castelijns.

Klik hier voor een verslag van deze wedstrijd op de website van v.v. De Meern.