FC Breukelen 2 krabbelt op

2.jpg
dovo.jpg
Vorige week werd in één van de sterkst mogelijke opstellingen (met aanvulling van vijf spelers uit de A-selectie) nog kansloos verloren van het laag staande SVL 2. Ook de wedstrijd tegen DOVO van afgelopen zaterdag leek desastreus te verlopen, want met nog een half uur te spelen keken de Breukelaars tegen een 0-2 achterstand aan.

De ommekeer kwam vandaag echter door het inbrengen van de spitsen Danijel Mahmutovic en Cavit Yavuz en binnen dertig minuten werd de achterstand omgebogen in een 3-2 overwinning. Door het verlies van concurrent IJsselmeervogels 2 schoof men zelfs weer een plaatsje op en staat men weer op een veilige plek.

De spelers hadden de nederlaag tegen SVL goed verwerkt. Waar een straftraining misschien wel op zijn plaats was geweest, werd juist gekozen voor een vrije avond en de donderdagtraining werd verzorgd door Jeffrey Pfoster. Men begon zoals zovaak in thuiswedstrijden goed aan de wedstrijd. Zeker tegen betere tegenstanders kan FC Breukelen beter uit de voeten dan tegen de ‘mindere goden’, als men zelf het spel moet maken. DOVO had meer balbezit, combineerde beter, maar FC Breukelen gaf onder leiding van good old Mark Spithoven geen krimp. FC Breukelen begon wat verdedigender dan normaal en eenzame spits Junior Tuininga stond daarom vaak tegenover een overmacht aan verdedigers. Toch kwamen middenvelders Maikel Goossens en Lars Dieperink over de zijkanten een aantal keren gevaarlijk door. Dit leverde kleine kansen op voor Tuininga en Goossens, maar men kreeg uit een vrije trap de deksel op de neus toen een DOVO-speler ongehinderd bij de paal de 0-1 binnenliep.

Toen na de rust DOVO uit de eerste de beste uitbraak in buitenspelpositie de 0-2 scoorde, gaf niemand meer iets voor de kansen van de plaatselijke FC. Danijel Mahmutovic kwam de vermoeide Tuininga aflossen en Cavit Yavuz verving de geblesseerde David Rubens. Deze twee spitsen hadden vandaag andere plannen, want beide heren namen het elftal op sleeptouw door fel te jagen en de achterhoede van DOVO onder druk te zetten. Yavuz kopte knap 1-2 tegen de touwen na een mooie vrije trap van Lars van der Post en toen aanvoerder Goossens zich mooi vrij draaide en kiezelhard de 2-2 binnenschoot, wankelde DOVO. FC Breukelen bleef aanvallen en Mahmutovic beloonde zijn sterke invalbeurt met een winnende kopbal. Met nog tien minuten te gaan verwachtte men een slotoffensief. DOVO was echter geknakt en kon niet meer aanzetten, waardoor men eindelijk weer eens een driepunter binnen kon slepen.

Een collectieve overwinning door een team dat bleef knokken voor een goed resultaat. Met name de invalbeurten van Cavit Yavuz, die vaak genoegen moet nemen met een plaatsje op de bank, en Danjiel Mahmutovic die normaliter in het derde speelt, zorgde voor de omslag in de wedstrijd. Door de overwinning stijgt FC Breukelen weer een plaatsje en staat men weer op een plek die zorgt voor rechtstreekse handhaving in de hoofdklasse. Komend weekend is men vrij en daarna gaat het team zich klaarmaken voor de volgende finale tegen het onderaan staande ZOB. Waarschijnlijk zal Jeffrey Pfoster dan weer gevraagd worden de afsluitende training te verzorgen.

1 februari 2014, FC Breukelen 2 - DOVO 2, 3-2 (0-1)

0-1 DOVO

0-2 DOVO

1-2 Cavit Yavuz

2-2 Maikel Goossens

3-2 Danijel Mahmutovic