D4 scoort punten

Meisjes kunnen voetballen. Goed voetballen zelfs. Dat bewijzen de dames van CSW D5M uit Wilnis vanaf het eerste fluitsignaal. Ze spelen goed samen, werken er hard voor en durven zelfs hun lichaam te gebruiken in de strijd tegen onze D4. De wedstrijd speelt zich dan ook voor 75% af op onze helft. Er is echter één aspect dat de dames niet beheersen, en dat is scoren. Wilnis is eigenlijk Wilmis. En scoren kunnen wij wel. Eén counteraanval en Aboubakar scoort 1-0. Zo kunnen we rustig de rust in.

De tweede helft laat hetzelfde beeld zien. De Wilmissen spelen prima voetbal, maar wij maken de doelpunten. Mart scoort 2-0 en Mika 3-0 na een inzet van Danny. Na zestig minuten gaan de handen omhoog en zijn de drie punten binnen. Een voorlopige vijfde plaats in de competitie, keurig in het linkerrijtje. Twee plaatsen boven de meisjes uit Wilnis. Want zoals een bekend wijsgeer ooit zei: “Als je niet scoort, ken je ook niet winnen.”

Richard begint aan één van z’n befaamde rushes over zestig meter.