B1 verrassend Herbstmeister na overwinning op VVC B1

b1.jpg
vvc.jpg
Na vorige week de prachtige overwinning op de koploper te hebben behaald (4-1), zat de eerste seizoenshelft erop en stond vandaag de eerste wedstrijd van de terugrondes op het programma. Wederom een sleutelwedstrijd tegen de nummer vier op de ranglijst: VVC B1 uit Nieuw-Vennep. Dit team had tot vandaag evenveel verliespunten als FC Breukelen. De heenwedstrijd (de opening van het seizoen) eindigde in een teleurstellend 4-4 gelijkspel.

Iedereen was het er toen over eens dat we twee punten in Nieuw-Vennep hadden laten liggen. De intentie daarom was om een en ander recht te zetten en met dezelfde instelling en overtuiging als vorige week de wedstrijd in te gaan. De basisopstelling vandaag: Stan, Mels, junior, Milan, Douwe, Roy, Michael, Nik, Max, Martijn en Olivier. Wissels: Rutger, Niels, Emin en Zwier.

FC Breukelen speelde een prima wedstrijd en bleek al snel de betere, veel sterkere ploeg. Veelvuldig combineerde de withemden erop los en kwamen gevaarlijk voor het doel van de prima keepende VVC-doelman die z’n ploeg in de race hield. Een verwoestend schot van Olivier keerde hij, al ging dit ten koste van een pijnlijke hand/arm. VVC kwam sporadisch over de middenlijn en een op het oog ongevaarlijke situatie leidde door een mistverstand tussen Milan en Stan tot 0-1. Pfff. Om een beetje moedeloos van te worden en zo onterecht. Onze jongens lieten zich echter niet van de wijs brengen en gingen gewoon door met waar ze mee bezig waren; goed voetbal en drang naar voren!

Nik speelde op links Olivier aan die wederom hard uithaalde. Deze keer had de keeper geen antwoord en stond het 1-1. Het zou goedkomen, daar twijfelde niemand aan, maar toch viel daar wederom geheel onverwachts en uit de lucht de 1-2. Uit een onnodig weggegeven corner viel de bal ongelukkig tussen twee verdedigers in en was een klein tikkie genoeg voor VVC om voor de tweede keer de leiding te nemen. Binnen een minuut was het Max die duidelijk maakte dat VVC vandaag echt nergens op hoefde te rekenen. Met een goede balaanname draaide hij bij z’n tegenstander weg en kon vanaf de rand van de zestienmeter met links in de rechterhoek schieten: 2-2. Twee minuten later probeerde hij het nogmaals met een prachtige volley, maar deze keer vloog de bal over het doel.

FC Breukelen bleef aandringen op zoek naar de voorsprong. Toch lukte het maar niet en de veel tegen gegeven vrije trappen begonnen de spelers te irriteren en Roy werd op de bon geslingerd (geel) voor commentaar. De welverdiende voorsprong verkregen we toch nog vóór de rust. Een (eindelijk) goed genomen hoekschop kon door Michael worden binnengeschoten (de keeper zat er nog wel even aan): 3-2 en tevens de ruststand.

Onveranderd werd er aan de tweede helft begonnen, maar direct gevaar voor eigen doel. Waar VVC zich de eerste helft kon beperken tot het tegenhouden van de bal, begonnen zij nu naar de aansluiting te zoeken. Een als terugspeelbal op de keeper beoordeelde bal betekende een vrije trap in de zestienmeter. Met de schrik kwamen we vrij en pikten het spel weer op om de beslissing snel te forceren. Die leek snel gemaakt. Een corner van Olivier kon (wederom) door Michael worden binnen gewerkt, deze keer met het hoofd: 4-2. (Deze ‘halve Zwitser’ gaat zich stiekem mengen in de topscorerslijst. Z’n vader kan maar beter op afstand blijven.) Het blijft een rare, maar wel leuke competitie waar soms rare uitslagen te bespeuren zijn (daarover straks meer); één momentje niet opletten en het is weer spannend. Wederom een bal die ongevaarlijk lijkt, maar niet goed wordt weggewerkt. Als een duveltje uit een doosje valt zomaar de 4-3 en de wedstrijd is weer open.

Roy lijkt na een overtreding z’n tweede kaart te krijgen, maar de scheidsrechter ‘spaart’ hem. Uit voorzorg wordt hij gewisseld voor Niels, even later volgt Douwe die plaatsmaakt voor Rutger. Het spel valt even wat terug en VVC denkt nog aanspraak te kunnen maken op een onterecht puntje. Met de verse krachten Emin en Zwier voor de moegestreden Max en Martijn wordt weer een impuls naar voren gegeven. De beslissing wil echter maar niet vallen en het vreemde gevaar op puntverlies blijft op de loer liggen. Eindelijk valt dan de 5-3: Nik stuurt Olivier de diepte in en vanaf de achterlijn weet hij de bal voor de binnenlopende Zwier te leggen. Deze hoeft er nog maar tegenaan te lopen en de wedstrijd zit in het slot. Al doet de uitslag anders vermoeden, de B1 was vandaag oppermachtig en heeft terecht en verdiend gewonnen. Tevreden werd de kleedkamer opgezocht en nu kunnen we gaan genieten van de winterstop.

Nog tevredener werden we later op de middag toen de overige uitslagen binnenrolden: Hoofddorp ging verrassend onderuit tegen Hellas -1) en Stormvogels kreeg met maar liefst 6-0 klop bij onze buren CSW. Hierdoor kwam FC Breukelen op gelijke hoogte met Hoofddorp (22 punten), maar mogen zij zich dankzij een beter doelsaldo de nieuwe koploper en dus Herbstmeister noemen!! Stormvogels volgt op één punt, op drie punten volgt HBC (zie de stand). Zo gaan we natuurlijk lekker de feestdagen gemoet, een leuke competitie en wie weet hoe dit gaat eindigen. Als we nu ook nog eens uitwedstrijden gaan winnen (we zijn daarin overigens ook nog ‘ongeslagen’), kan het nog echt leuk gaan worden. Iedereen alvast prettige feestdagen gewenst. Dde eerstvolgende competitiewedstrijd is op 18 januari 2014, maar wellicht volgt eerst nog een oefenwedstrijd.

7 december 2013, FC Breukelen B1 - FC VVC B1, 5-3 (3-2)

0-1 VVC

1-1 Olivier

1-2 VVC

2-2 Max

3-2 Michael

4-2 Michael

4-3 VVC

5-3 Zwier

Overige uitslagen

Hellas Sport B1 - Hoofddorp B2: 2-1; CSW B1 - Stormvogels B1: 6-0; DEM B2 - HBC B1: 1-5; Velsen B1 - Hercules B1: 5-1; FC Amsterdam was vrij.