D2 koploper door overwinning op BFC D6

Door de overwinning op BFC D6 uit Bussum zijn onze jongens van de D2 koploper geworden, met 25 punten uit 10 wedstrijden. De naaste concurrenten hebben één of twee wedstrijd(en) minder gespeeld. s.c. Buitenboys D6 heeft 24 punten uit 9 wedstrijden en Zuidvogels D4 heeft 22 punten uit 8 wedstrijden. Er volgt dus nog een spannende ontknoping van deze competitiehelft als zowel Buitenboys en Zuidvogels punten laten liggen. De laatste wedstrijd van de D2 is tegen Zuidvogels.

Maar eerst moest er afgelopen zaterdag afgerekend worden met BFC D6. Zonder Diana en Lucas H., maar met gastspeler Destin. Een mooie 4-0 overwinning op een slecht bespeelbaar veld was het eindresultaat. Het spel was in de eerste helft niet goed. Het was rommelig en onze jongens kwamen regelmatig net een stapje te laat. BFC kon hier echter niets tegenoverstellen. Ze waren niet sterk genoeg om onze verdediging onder druk te zetten. Onze jongens wisten in de eerste helft één keer te scoren. Een hoekschop van Rafael werd door een speler van BFC in eigen doel gewerkt: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft werd het spel van onze jongens beter. Ze konden BFC meer onder druk zetten. Het tweede doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Uit een combinatie van flipperkastvoetbal en prijsschieten kon Lucas B. uiteindelijk de bal tegen de touwen schieten: 0-2. Nishewan nam de 0-3 voor zijn rekening met een mooi schot en na een mooie actie van Jim kon Nishewan zijn tweede van deze wedstrijd scoren: 0-4.