D2 verslaat Hertha D2 en mag verder bekeren

FC Breukelen D2 is eerste geworden in de bekerpoule. Zaterdag, 23 november, stond het bekerduel tegen Hertha D2 op het programma. Beide ploegen hadden elkaar dit seizoen al eerder ontmoet. In de competitie werd het in Vinkeveen het 5-1 voor onze jongens. Beide ploegen hadden zes punten uit twee wedstrijden. De winnaar van deze wedstrijd zou ook de winnaar van deze bekerpoule worden.

Onze jongens begonnen fanatiek aan de wedstrijd en probeerden druk op de tegenstander te zetten. Dit had vrij snel in de wedstrijd het gewenste resultaat. Na een mooie één-twee tussen Wouter en Jim rondde laatstgenoemde af met een prachtig schot vanaf de zestienmeterlijn, onhoudbaar voor de keeper: 1-0. Nishewan nam de 2-0 voor zijn rekening. Hertha kreeg in de eerste helft ook wel wat kansjes, maar door goed ingrijpen van de verdediging en keeper Bram werd de nul gehouden. Vóór de rust maakte Ruben 3-0. Wessel gaf een steekpass op Ruben die er in eerste instantie niet bij kon. Door een misverstand tussen de keeper van Hertha en een verdediger kon Ruben nog net zijn punt van de schoen tegen de bal aan krijgen en tussen de benen door van de keeper rolde de bal het doel.

Na de rust werd er vooral het eerste kwartier goed en fanatiek gevoetbald. Door goed storend werk op het middenveld en goed opgesteld staan lukte het Hertha niet om van de eigen helft af te komen. De 4-0 kon dan ook niet uitblijven. Nishewan had goed gezien hoe Jim vorige week scoorde en dacht waarschijnlijk: wat Jim kan, kan ik ook. Zijn schot stuiterde vlak voor de keeper en ging over de keeper heen, die al op de grond lag, over de achterlijn tussen de palen. Onze jongens kregen in de loop van de tweede helft nog meer kansen en met een beetje meer scherpte hadden ze meer doelpunten kunnen maken.

Hertha werd het laatste gedeelte van de tweede helft sterker. Zij kregen wel wat kansen, maar wisten niet te scoren. Sten scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd. Vlak vóór dit doelpunt had hij met een fraaie actie en een mooie voorzet Ruben in stelling gebracht om te scoren, maar Ruben had het vizier iets te hoog staan. De bal ging over het doel. Uit een corner van Rafael kwam de bal voor de voeten van Lucas H. Hij legde de bal terug op de inkomende Sten. Met een strakke boogbal scoorde Sten via de binnenkant van de paal het vijfde doelpunt van deze wedstrijd. Met deze overwinning zijn onze jongens eerste geworden in de bekerpoule. Op naar de volgende ronde.