Derde elftal heeft genoeg aan één helft en twee minuten

De uitwedstrijd tegen SDO 3 stond afgelopen zaterdag wederom in het teken van wie is fit en kan spelen. Mick en Ward zijn geblesseerd, Marcel, Bob, Emiel en Dominique zijn op de weg terug van hun blessures en Luuk en Patrick waren afwezig. Dus niet genoeg om met elf man te starten, waardoor Marcel en Emiel toch in de basis stonden aangezien er geen spelers van andere teams voorhanden waren. Onder leiding van een krasse 74-jarige scheidsrechter ging FC Breukelen 3 op zoek naar haar zesde overwinning op rij.

De 0-1 viel al na twee minuten uit een penalty, Michael werd onderuit gehaald en Sven schoot de penalty onberispelijk in. FC Breukelen kon hierdoor geduldig blijven voetballen. In de 20e minuut onderschepte Bonnie net over de middellijn de bal en stoomde rechtstreeks op naar het doel waarna hij de keeper koelbloedig passeerde: 0-2. Vlak vóór rust kwam de 0-3 op het scorebord. Michael gaf vanaf de rechterkant een voorzet die door een verdediger achter z’n eigen keeper werd geschoten. SDO kreeg niet echt veel kansen, het hanteerde veel de lange bal en die konden door de verdediging en/of keeper onschadelijk gemaakt worden.

Na de thee stonden de teams nog maar twee minuten in het veld of de bal lag weer in het Bussumse net. Bonnie kreeg de bal op links, nam hem mee naar de achterlijn en krulde de bal op een onmogelijke manier achter de keeper: 0-4. De wedstrijd was nu gespeeld. FC Breukelen hoefde niet meer en SDO kon niet meer. Van beide teams was het een zeer sportieve wedstrijd, hoewel Philip een tienminutenstraf kreeg voor een overtreding die hij echt niet had gemaakt en Bob mocht net zo lang pauzeren na een ongelukkig duel met de keeper die er geblesseerd af moest. Gelukkig verder geen spelers meer die een blessure hebben opgelopen. Volgende week geen competitie en de week daarop de bekerwedstrijd thuis tegen v.v. Kockengen 3.

9 november 2013, SDO 3 - FC Breukelen 3, 0-4 (0-3)