FC Breukelen 2 krijgt twee deksels op de neus

Het zit FC Breukelen 2 de afgelopen weken niet mee. Waar het eerste team inmiddels op stoom lijkt te zijn gekomen, zakt het tweede elke week verder op de ranglijst.
De laatste twee wedstrijden werden diep in de blessuretijd verloren, waar een gelijkspel beide keren verdiend zou zijn geweest.

Vorige week was IJsselmeervogels op bezoek bij Breukelen en de eerste twintig minuten was er een duidelijk overwicht voor de rooien uit Spakenburg. Nadat FC Breukelen deze fase zonder kleerscheuren was doorgekomen en voorin een aantal omzettingen had gedaan, kwam de wedstrijd meer in evenwicht. In de tweede helft nam FC Breukelen het initiatief en hadden Junior Tuininga en David Rubens (beiden alleen voor de keeper) de wedstrijd kunnen beslissen. De 0-0-stand bleef echter lang op het scorebord staan.

In de vijfde minuut van de blessuretijd mocht FC Breukelen nog een corner nemen. De afgeslagen bal werd snel door IJsselmeervogels naar voren gespeeld en de centrumspits mocht vanaf de middenlijn tussen drie verdedigers van FC Breukelen door naar het doel van keeper Richard Brilleman opstomen en ongehinderd de onverdiende overwinning binnenschieten. De aftrap was het laatste wapenfeit en FC Breukelen stond met lege handen.

Afgelopen weekend werd er aangetreden tegen ODIN'59 2 in Heemskerk. Voordat men kon inschatten of het team over de dreun van de week ervoor heen was, stond de wedstrijd al op z’n kop. Na tien minuten mochten de nummer 6 van ODIN en FC Breukelen-keeper Nick Turksma ieder met een rode kaart vertrekken. De diepe bal naar Turksma werd keurig opgevangen, voordat de nummer 6 bij de bal kwam. Beide spelers kwamen hierbij licht met elkaar in aanraking en terwijl iedereen snel het spel wilde vervolgen, werd er afgefloten en trok de scheidsrechter twee keer rood. FC Breukelen werd hierbij extra benadeeld omdat er geen reservekeeper was meegereisd en aanvoerder Maikel Goossens dan maar besloot de handschoenen op te rapen (en aan te trekken).

FC Breukelen was niet alleen verzwakt door het gemis van de keeper, maar Goossens is een belangrijke speler op het middenveld en de tactiek kon dan ook gelijk overboord. Verder van de goal afspelen was het advies om te voorkomen dat Odin te makkelijk tot doelpogingen kon komen. Deze aanpassing had aanvallend ook succes, want David Rubens stond op het goede plekje om 0-1 aan te tekenen. Toen ODIN net vóór rust ook nog een penalty op de paal schoot en de mannen uit Breukelen konden rusten met een kleine voorsprong, leek een goed resultaat toch nog in het verschiet. Zeker nadat Najman Rahmani uit een counter 0-2 binnenschoot was er uitzicht op drie punten.

In de 62ste minuut ging het echter mis. Ondanks afspraken in de rust over de manier van uitverdedigen (“schiet de bal richting veld 5 als je onder druk word gezet in de eigen zestienmeter”), werd er toch te veel risico genomen en schoot Odin uit het niets 1-2 binnen. De Heemskerkers kregen door dit cadeautje weer geloof en FC Breukelen kwam niet meer van de eigen zestienmeter af, ondanks de goede instelling van de overgebleven tien strijders. De 2-2 kon na de belegering niet uitblijven, maar ook een puntendeling was in een uitwedstrijd en met dit wedstrijdverloop een goede en terechte uitslag geweest. Helaas werd dit keer de zesde minuut van de blessuretijd fataal, want een schotkans vanaf achttien meter werd niet afgeblokt en de bal verdween alsnog tegen de touwen. Ook nu was de aftrap het laatste wapenfeit en weer stonden de mannen uit Breukelen met lege handen.

Komend weekend volgt de zespuntenwedstrijd tegen Zuidvogels 2. Ondanks de twee mentale dreunen was de werklust voorbeeldig en moet dat de basis zijn voor een goed resultaat in de thuiswedstrijd tegen de rood-groenen uit Huizen. Aanvang 12.30 uur.

2 november 2013, FC Breukelen 2 - IJsselmeervogels 2, 0-1 (0-0)

0-1 IJsselmeervogels

9 november 2013, ODIN'59 2 - FC Breukelen 2, 3-2 (0-2)

0-1 David Rubens

0-2 Najman Rahmani

1-2, 2-2, 3-2 ODIN