Zuidvogels maatje te groot voor MC1

Om 11.00 uur viel er nog een korte stevige regenbui, maar net op tijd kwam het zonnetje weer tevoorschijn en was het prima weer om te voetballen (en om te kijken). Trainer Martien nam met de meiden voor aanvang van de wedstrijd nog even de opstelling door en vol goede moed gingen de meiden van start. We wisten dat we een moeilijke pot zouden krijgen tegen de meiden van Zuidvogels die op een tweede plek in de competitie staan.

Inderdaad bleek Zuidvogels door goed samenspel en een stevig schot in de benen een lastige tegenstander. Onze meiden deden hun uiterste best, waardoor de 0-0 nog enige tijd bewaard bleef. De verdediging van FC Breukelen probeerde de boel achterin goed dicht te houden, maar de afwezigheid van Sophie was toch duidelijk merkbaar. Beterschap Sophie, we hopen dat je weer snel mee kunt doen! Nikki was wederom een kanjer in het doel die diverse lastige aanvallen wist tegen te houden. Helaas konden we niet voorkomen dat we met een 0-2 achterstand de rust in gingen.

Ook in de tweede helft werd er door Zuidvogels goed overgespeeld. Het leek alsof FC Breukelen hiervan soms onder de indruk was en hierdoor te lang wachtte. Op momenten dat onze meiden goed naar de bal toe liepen en minder ruimte lieten, merkte je meteen dat ook wij kansen kregen. Een mooie uitbraak van Carlijn eindigde helaas in een schot voorlangs en ook andere aanvallen werden resoluut door de tegenstanders tenietgedaan. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd helaas in een 0-5 verliespartij. Volgende week spelen we uit tegen AS'80 MC1. Zij staan één plek onder ons, dus daar gaan we tegen knallen!

De teambespreking vóór de wedstrijd tegen Zuidvogels MC1.