D2 wint ook van Wasmeer D3

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Wasmeer D3 op het programma voor de D2. Helaas was Lucas B. niet aanwezig. Het werd een mooie overwinning, maar daar leek het de eerste vijf minuten niet op. Wasmeer begon fanatiek aan de wedstrijd en deed eigenlijk hetzelfde wat normaal gesproken onze jongens doen. Fanatiek op de bal jagen en in een vroeg stadium storen. Onze D2 moest eraan wennen dat de tegenstander dit ook doet. Wasmeer kreeg in het begin dan ook een paar doelrijpe kansen. Door goed verdedigend werk en een klein beetje geluk wist Wasmeer niet te scoren.

Na ongeveer tien minuten kwamen onze jongens beter in hun spel en dat leverde ook een paar kansen op. Uit een van de kansen scoorde Lucas H. de openingstreffer. Een schot van Nishewan had de keeper niet klemvast. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Lucas H. en hij schoot de bal hard tegen de touwen: 0-1. Uit een mooie actie die van achteruit werd opgebouwd, kon Ruben 0-2 scoren. Van achteruit werd de bal telkens één keer geraakt. Mooi om te zien en nog mooier als dit beloond wordt met een doelpunt. Ruben nam ook de 0-3 voor zijn rekening. Uit een voorzet van Lucas H scoorde hij met een kopbal.

Deed Wasmeer dan helemaal niets? Toch wel. Binnen hun mogelijkheden probeerden ze ook goed naar elkaar over te spelen en ze bleven ook goed storend werk verrichten op onze jongens. Hierdoor was het voor de D2-jongens moeilijker om elkaar gemakkelijk te vinden in de combinaties. Ook Wasmeer scoorde in de eerste helft: 1-3, maar Thomas bracht de marge weer op drie goals. De keeper van Wasmeer schoot de bal in de voeten van Thomas die zich geen moment bedacht en de bal met een mooie boog naar het doel schoot. De bal was lang onderweg en iedereen vroeg zich af: gaat de bal in of over het doel? Tot grote opluchting van de supporters van FC Breukelen ging de bal erin: 1-4. Een prachtig doelpunt.

Dit was tevens de ruststand. Na de rust werd er nog twee keer gescoord. Ruben maakte de 1-5. Na een mooie combinatie tussen Wessel en Lucas H. kwam de bal bij Thomas en uit zijn voorzet trof Ruben doel. Wasmeer scoorde nog een keer tegen: uit een corner werd Bram voor de tweede keer gepasseerd en zo eindigde de partij in 2-5.