B2 verslaat Hertha B1 en pakt eerste punten

Tot nu toe was de B2 maar weinig fortuinlijk geweest in de vijf gespeelde wedstrijden. Telkens was er een goede start waarbij de wedstrijd gelijk op ging, met kansen over en weer. Maar na een tegengoal zakten de concentratie en de organisatie weg, en werd er ogenschijnlijk makkelijk verloren. De kans om te laten zien dat ze wel degelijk als team en met veel inzet een wedstrijd uit kunnen spelen, deed zich zaterdag voor tegen s.v. Hertha B1.

Er moest gewonnen worden om niet hekkensluiter te worden en om eindelijk van die vervelende nul gewonnen wedstrijden af te komen. Coach Willem had het de spelers voor de wedstrijd ook ingepeperd: als het ergens kan gebeuren, dan is dat in Vinkenveen. Ondanks het late tijdstip - 14.30 uuur - waren er weer behoorlijk wat ouders meegereisd om de B2 te zien spelen. Altijd goed om te zien dat ook zij betrokken zijn bij de ploeg. Het weer zat mee, het was wel fris maar het bleef droog. Het veld was vochtig, maar redelijk bespeelbaar.

Vanaf de eerste minuten was te zien dat de spelers de opmerking van de coach goed in hun oren hadden geknoopt. Er werd met overgave gespeeld, fanatiek gejaagd en gestoord, en goed gecombineerd met de focus op het doel van Hertha. Al in de vijfde minuut leverde dit een vrije trap op op het middenveld. Met een geweldige trap werd de bal door Jacky het zestienmetergebied in gepompt. Daar werd de bal richting keeper verlengd en door Duco, net voor de keeper kon ingrijpen, binnengegleden: 0-1.

Het was duidelijk te zien dat dit vertrouwen gaf. Met hard werken en stevig verdedigen werden de aanvallen van Hertha afgeslagen. Op het middenveld werd gebuffeld en de spelers bleven elkaar goed vinden in de combinaties. Met slimme steekpasses bleef men de aanval bedienen. Maar Hertha liet zich niet helemaal verrassen en speelde goed op buitenspel, hoewel het steeds maar op het randje was. Tot in de 35e minuut Koen zichzelf prima vrijspeelde en met een mooi gekruld schot over de keeper de 0-2 op het scorebord zette. Met die stand werd de kleedkamer opgezocht voor een welverdiende rust.

In de tweede helft nam de druk van Hertha toe, maar door geconcentreerd storen en jagen op de bal en een goede organisatie in de verdedigen werd de nul gehouden. Ook de B2 wist nog een behoorlijk aantal kansen te creëren via de lange bal van achteruit. Een schot op de paal, één op de lat, vanuit de draai net langs of toch in handen van de goede keeper van Hertha. Door de kleine marge van 0-2 bleef de wedstrijd ook voor de toeschouwers tot het laatste fluitsignaal uitermate spannend. De overwinning was binnen. De eerste welverdiende punten daarmee ook. Het publiek zag een team met veel inzet en doorzettingsvermogen. Dat biedt perspectieven voor de komende wedstrijden.

2 november 2013, s.v. Hertha B1 - FC Breukelen B2, 0-2 (0-2)