Meiden van Saestum maken het D5M lastig

" Be careful what you wish for. " Vrij vertaald: wees voorzichtig met wat je wenst. Meer tegenstand wenste ik vorige week in mijn terugblik op de laatste met grote cijfers gewonnen wedstrijden. Waarschijnlijk hadden de dames van Saestum uit Zeist dit gelezen, want zij waren absoluut niet van plan het onze dames makkelijk te maken. In alle vroegte vertrokken we en na een korte ‘openhuizenroute’ van Chris kwamen we mooi op tijd aan in Zeist.

Vanaf de aftrap was te zien dat het geen gemakkelijke ochtend ging worden. Waar een aantal van onze meiden nog wakker moesten worden en zij de feestavond van school nog in de benen hadden, hadden de dames uit Zeist volgens mij al een thermoskan koffie op, stonden de ogen strak en gingen zij er vol tegenaan.

Onze meiden dachten deze wedstrijd met de gebruikelijke routine wel even tot een goed einde te brengen, maar na een minuut of tien, door onoplettend verdedigen, stonden we met 1-0 achter. Met het ongeloof op de gezichten van de meiden werd er afgetrapt: hoe kon dit nu gebeuren? Gelukkig pakten de meiden het de verdere eerste helft redelijk op en kon Tessa de gelijkmaker nog vóór de limonade binnentikken. Tijdens de rust moest er natuurlijk wel een woordje met de dames worden gewisseld. Als we hier wilden winnen, moest er wel uit dat bekende andere vaatje worden getapt. Chris en ik zijn niet gewend billenknijpend langs de lijn te staan, en ook voor Debbie leek de spanning soms te veel te worden. Voor de meegereisde ouders trouwens ook.

De meiden leken het begrepen te hebben en in de tweede helft werd er aanzienlijk harder gewerkt, maar hielden de meiden uit Zeist heel lang dapper stand. Mede dankzij prima keeperswerk van het kleine meisje in het doel. Toch kon ook zij niet voorkomen dat Keshia 1-2 maakte en Tessa 1-3. Van opgeven was er bij de Saestum-dames echter in het geheel geen sprake. Daar waar wij altijd aanvallend proberen te voetballen, besloten Chris en ik op advies van Debbie wat omzettingen te doen, waardoor de verdediging niet meer te passeren leek en Tessa op het middenveld als een stofzuiger tussen de achter- en de voorhoede fungeerde.

Dit resulteerde in een hele serie mooie kansen en uiteindelijk nog drie doelpunten van Jenna, Nikki en Keshia. Ook Laura had nog een verschrikkelijke pegel in haar gedachten. Of de bal inmiddels teruggevonden is, weet ik niet. Uiteindelijk werd het dus toch nog 1-6, hoewel door de scheidsrechter in eerste instantie 1-5 op het formulier werd vermeld. Na een batterij aan whatsappjes en wat telefoontjes is dit geloof ik ook weer rechtgezet. Al met al toch een afgetekende overwinning. Meiden, prima gedaan, goed gewerkt allemaal. Zaterdag krijgen we MSV’19 D6M op bezoek. Dat mag wat minder spannend, wat mij betreft. Tot zover, tot volgende week.