MC1 boekt verdiende overwinning

bfc.jpg
mc1.jpg
Nadat Albert den Ouden namens de D5M wederom een voorzet heeft gegeven voor het maken van een verslag van MC1, ben ik op een regenachtige zondagmiddag achter de computer gaan zitten. Gisterenmiddag een (licht)wedstrijd uit tegen BFC uit Bussum. Aanvangstijd bijna 17.00 uur! MC1 liet zich echter niet van de wijs brengen en kwamen uitgeslapen aan de start. Direct werd duidelijk dat een gelijkopgaande wedstrijd zou ontstaan.

De verdediging stond onder aanvoering van Sophie en ook Malaika weer als een blok en met de sluitpost Nikki op doel hield de rest tegen. De uitvallen op snelheid van FC Breukelen waren zeer gevaarlijk, maar nog niet doeltreffend. Zowel bij de tegenstander als bij ons werd regelmatig weer een blik wisselspeelsters opengetrokken, hierdoor ontstond steeds een ander spelbeeld. Rust 0-0.

Na een korte rustperiode met enkele tactische aanwijzingen werd onder grote belangstelling van de meegereisde ouders/supporters de tweede helft met zeer veel energie begonnen. BFC schoot een keer keihard tegen de paal, maar verder lieten we het niet komen.

Toen kwam de HSC (HogeSnelheidsCarlijn) op gang en dit betekende 0-1. Langs de kant werd de naam Overmars al genoemd. Gesteund door een hardwerkend team (Jasmijn schiet zelfs haar schoenen kapot) bleven we druk zetten op de tegenstander, waardoor ze ver van ons doel vandaan bleven.

Een van de laatste FC Breukelen-aanvallen leverde zelfs 0-2 op. Weer was Carlijn de maakster op aangeven van tweelingzus Lara. Meiden, jullie hebben weer een prima teamprestatie geleverd. We staan als eerstejaars C-junioren op een plaats in de middenmoot. Zelfs de nieuwe meisjes, Mariselle, Swaan en Luna weten zich goed aan te passen.