D2 wint

buitenboys.jpg
d2.jpg
U zult zich wel afvragen: Wat een vreemde kop boven een stukje waaruit blijkt dat de D2 heeft verloren … Ik zal het u uitleggen. Vanaf het begin van het seizoen is de D2 met de trainers/leiders Tom, Dick en Marcel bezig om de kinderen te laten voetballen met een idee. Er moet gevoetbald worden. Dit betekent snelle combinaties, van achteruit opbouwen, inspelen, kaatsen en de zijkanten zoeken. Met constant druk naar voren. Op de trainingen worden diverse oefenvormen getraind, waarin al deze aspecten aan bod komen. Op het blind wegtrappen van de bal staat straf.

Als dan op een zaterdagmiddag vanaf 14.45 uur - ergens in Almere - al deze trainingen omgezet worden in een geweldige wedstrijd, dan kunnen de coaches alleen maar heel erg tevreden zijn. s.c. Buitenboys D6 werd afgelopen zaterdag volledig van de mat getikt. Met opbouw gestart van achteruit, waarbij keeper Bram alle ballen perfect verwerkt en goed inspeelt, wordt het middenveld ingespeeld en van daaruit wordt de voorhoede bediend. Schitterende aanvallen over zes of zeven schijven waren vandaag eerder regel dan uitzondering.

Ja maar, wat was dan de uitslag? Door een aantal peren naar voren van Buitenboys en enkele snelle spitsen die hier achteraan gingen, is er met 3-1 verloren. Maar, zoals we na afloop ook tegen de spelers hebben gezegd, de uitslag interesseert ons helemaal niets. De manier van voetballen is in dit stadium veel belangrijker. We gaan door op de ingeslagen weg en goed voetbal zal uiteindelijk altijd overwinnen. En is er een mooiere beloning dan een leider van de tegenstander die naar je toe komt en zijn verontschuldigingen aanbiedt voor het feit dat zijn ploeg zeer ten onrechte heeft gewonnen van een fantastische tegenstander? Een zeer trotse D2-leiding.