F1 verliest met opgeheven hoofd van Elinkwijk F1

Afgelopen zaterdag moesten we spelen tegen Elinkwijk F1: een tegenstander van formaat. Benieuwd weer hoe we het tegen zo’n tegenstander zouden gaan doen. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor ons. We konden prima de vrije man vinden en kwamen er voetballend goed uit. Elinkwijk had in die fase er geen antwoord op en kon alleen gevaarlijk worden uit schoten uit de tweede lijn. We kregen twee goede kansen om op voorsprong te komen, maar onze doelpogingen gingen helaas net naast.

Toch was het Elinkwijk dat tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong kwam. Vlak daarna viel nóg een tegentreffer en zo keken we binnen twee minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Dat was een aardig tikkie voor ons. We wisten ons toch weer in de wedstrijd te knokken door 1-2 te maken na een prima aanval. Vlak vóór rust scoorde Elinkwijk nog een keer en zo gingen we rusten met een 1-3 achterstand.

De tweede helft probeerden we snel weer de aansluiting te vinden. We waren er een paar keer dichtbij. Een mooi schot werd gepareerd door de keeper en een inzet van ons ging voorlangs. Niet veel later gaf Elinkwijk de genadeklap door uit een goed uitgespeelde counter 1-4 te scoren. Wij konden daarna profiteren van gemakzucht achterin bij Elinkwijk en uit een rommelige situatie de 2-4 scoren.

Even dachten we nog het spannend te kunnen maken, maar Elinkwijk maakte aan alle illusies een einde door 2-5 binnen te schieten. Een terechte nederlaag, maar wel met opgeheven hoofd. We zijn zeker niet weggespeeld en het goede spel in de eerste helft biedt weer perspectief voor de volgende wedstrijd.

Tabe Lith in fel duel met een speler van Elinkwijk.

Elinkwijk probeert uit een corner gevaarlijk te worden.