FC Breukelen D2 wint van s.v. Hertha D2

Ook de tweede wedstrijd van de competitie wist de D2 winnend af te sluiten. Het ging deze keer niet zo eenvoudig als de vorige twee wedstrijden (één competitiewedstrijd en één bekerwedstrijd). Er moest dit keer hard gewerkt worden. En dat hebben ze gedaan. We kwamen wel snel op voorsprong. Na goed storend werk op het middenveld kon Nishewan de bal naar Wessel passen en hij maakte keurig 1-0. Redelijk snel na deze 1-0 voorsprong wist Hertha tegen te scoren. Deze bal was onhoudbaar voor Bram: 1-1.

Na deze 1-1 werd het spel van onze jongens wat rommeliger. Werd in de eerste twee wedstrijden door leuk combinatiespel via de buitenkanten de doel van de tegenstander gezocht, nu werd er meer door het midden gespeeld. Ook al was het spel dan wat minder, de strijdlust was er wel.

Jim kreeg op het middenveld de bal en gaf een mooie pass naar Ruben. Vanaf de middenlijn rende Ruben met de bal aan de voet naar het doel van Hertha om 2-1 te maken. Na de 2-1 kreeg Hertha nog een enorme grote kans. Een speler van Hertha kwam aan de rand van het zestienmetergebied oog in oog te staan met Bram. Bram liet zich niet van de wijs brengen en pakte de bal voor de voeten van de tegenstander weg. Een prima redding.

In de loop van eerste helft kregen we nog enkele kansen. Een schot kwam op de lat en vlak voor de rust had Lucas H. een mooie soloactie, waarbij hij de keeper passeerde, met een goal kunnen belonen. Helaas voor hem en de rest van het team ging de bal aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. We gingen rusten met een 2-1 voorsprong.

In de tweede helft werd er door iedereen hard gewerkt. Dit harde werken werd beloond met nog drie doelpunten. De 3-1 werd gescoord door Ruben. Rafael passte de bal naar Wessel en uit de voorzet van Wessel kon Ruben scoren. Na een mooie en goeie individuele actie van Rafael kon Ruben ook 4-1 aantekenen. De laatste treffer van de wedstrijd nam Nishewan voor zijn rekening. Uit een inworp van Wessel kon Ruben de bal voorzetten naar Nishewan: 5-1.

Foto’s: Joyce van Bon.