B1 vergeet de klus af te maken

Vandaag een belangrijke wedstrijd tegen een van de koplopers: Stormvogels B1 uit IJmuiden. Na een een ritje van 45 minuten inclusief toer door het ‘bruisende’ IJmuiden, traden we om 12.00 uur aan op kunstgras. De basis: Stan, Mels, Junior, Milan, Douwe, Roy, Michael, Nik, Tim, Olivier en Max. Wissels: Rutger, Niels, Martijn en Zwier. Na de eerste tien minuten aftasten van beide kanten kwam de wedstrijd op gang en had FC Breukelen het betere van het spel.

Dit resulteerde dan ook tot diverse kansen voor ons die door de kleine maar prima keeper van Stormvogels onschadelijk werden gemaakt. De koploper kon hier maar weinig tegenover stellen anders dan fysiek spel (zonder dat het echt gemeen werd overigens). ‘Slachtoffer’ werd Douwe die in een duel geblesseerd raakte aan z’n enkel en werd vervangen door Rutger. Het enige gevaar van Stormvogels was een schot dat de bovenkant van de lat raakte. De verdiende 0-1 leek uiteindelijk te vallen in de 31ste minuut, maar werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Het wachten was op de openingstreffer, maar die zou niet meer in de eerste helft vallen: bij rust dus 0-0.

De tweede helft werd eigenlijk voortgezet in dezelfde verhouding: het initiatief en betere spel lag bij de withemden uit Breukelen. Nadat eerst nog weer twee kansen werden verprutst, was het in de 11e minuut na rust eindelijk raak. Een mooie pass van Michael kwam bij Olivier die op snelheid de keeper wist te omspelen en de verdiende voorspong op ’t bord zette. Niels kwam in het veld voor Tim en Martijn wisselde Max af. Stormvogels werd even wakker, nam het initiatief over, maar kon eigenlijk geen vuist maken. Zwier kwam in het veld voor Michael. FC Breukelen liet de tegenstander even komen, schakelde daarna weer door en legde bij vlagen de wil aan de tegenstander op. Het enige wat aan te merken was, was het feit dat de talrijke mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen maar niet benut werden. Zo bleef het dus onnodig spannend en waar je dan bang voor bent, gebeurt dan ook: een schlemielig foutje vijf minuten voor het einde leidde de 1-1 in! Heel zuur, maar ook dat is voetbal.

In de resterende tijd kreeg FC Breukelen nog tot twee keer toe de kans om alsnog de drie punten mee te nemen, helaas mistte de afwerking de nodige kracht. Na drie wedstrijden vijf punten, het hadden er gezien het spelbeeld negen kunnen en moeten zijn. Duidelijk is al wel dat FC Breukelen keurig gaat meedraaien en voor geen enkele tegenstander hoeft te vrezen. Volgende week kom de B1 van Velsen (vandaag 4-1 winst op onze buren van CSW) op bezoek; een mooie gelegenheid om te zorgen dat we mee blijven doen voor een hoge klassering. Na de wedstrijd kregen de spelers uit handen van Edgar van de Velde (vader van Junior) prachtige trainingstenues uitgereikt, dankzij een aantal andere sponsors zullen ook trainingspakken worden aangeschaft - daarover later meer.

21 september 2013, Stormvogels B1 - FC Breukelen B1, 1-1 (0-0)

0-1 Olivier

1-1 Stormvogels

Overige uitslagen

Hercules Zaandam B1 - Hellas Sport B1: 4-3; VVC B1 - DEM B2: 2-1; Velsen B1 - CSW B1: 4-1; Hoofddorp B2 - Olympia Haarlem B1: afgelast; HBC B1 - FC Amsterdam B1 NNB.