FC Breukelen 2 verrast bij s.v. Spakenburg 2

Het tweede team kende een moeizame voorbereiding en de lichtpuntjes waren op één hand te tellen. De goede oefenwedstrijden tegen Eemnes en Loosdrecht en de goede ontwikkeling van een aantal jonge jeugdspelers waren tot nu toe de enige pluspunten. Om dan de competitie te beginnen bij Spakenburg 2 is geen pretje. Hoe anders verliep de wedstrijd, want na een moeizame eerste helft, waarin het spel op en neer golfde, was FC Breukelen in de tweede helft de baas en werd de basis gelegd voor een gedegen 2-4 zege.

FC Breukelen begon met de ervaren Sieuwerd Teerink in het doel en Mark Spithoven als slot op de deur. Het team begon goed aan de wedstrijd. Het spel golfde op en neer en beide achterhoedes moesten alle zeilen bijzetten. Een scherpe Matthew Renfurm stond diverse keren aan de basis van goede aanvallen en Jacky Castelijns bekroonde een goede wedstrijd met de eerste twee treffers van FC Breukelen. De ruststand werd bereikt met een 2-2 stand en hoewel deze ruststand terecht was, had FC Breukelen het geluk van een afgekeurde treffer van Spakenburg aan haar zijde.

Na de rust werd er overgeschakeld op 4-4-2 om achterin iets meer grip te krijgen op de aanvallen van Spakenburg die met name via de vleugels FC Breukelen in moeilijkheden bracht. Miquel van Doorn kwam de achterhoede versterken en dat gaf achterin extra lucht. Spakenburg kon geen potten meer breken en FC Breukelen bleef gevarieerd aanvallen. Met name over de linkerkant kwamen Daniel Abera, David Rubens en Maikel Goossens keer op keer door.

De terechte voorsprong kwam echter na een goede voorzet van rechts, waar Lars Dieperink zijn maatje David Rubens prima bediende in de zestienmeter die even fraai afwerkte. FC Breukelen begon steeds meer te geloven in een goed resultaat en toen Antony Molleman vanaf twintig meter de 2-4 binnenschoot, was de wedstrijd gespeeld. FC Breukelen kreeg daarna nog diverse kansen op een grotere overwinning, maar Jacky Castelijns en Sebas Jansen slaagden er niet meer in de score op te voeren.

Was er in de voorbereiding nog wel eens kritiek op de motivatie van de spelers die terugvielen uit de eerste groep, nu waren het met name deze spelers die de kar trokken en een belangrijk aandeel hadden in de overwinning. De goede motivatie en de werklust waren de basis voor de overwinning en dat geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd thuis tegen SVL 2. Aanvang 12.30 uur aan de Broekdijk Oost.

7 september 2013, s.v. Spakenburg 2 - FC Breukelen 2, 2-4 (2-2)

0-1 Jacky Castelijns

0-2 Jacky Castelijns

1-2 Spakenburg

2-2 Spakenburg

2-3 David Rubens

2-4 Anthony Molleman