FC Breukelen 2 sluit wisselvallige voorbereiding af met 7-4 overwinning

2.jpg

loosdrecht.jpg
Met nog één week te gaan voor de start van de competitie heeft FC Breukelen 2 de bekercompetitie verlaten met een 7-4 overwinning tegen regiogenoot s.v. Loosdrecht 2. De oefenperiode begon en eindigde zo met een klinkende overwinning, maar daartussen zaten twee kansloze nederlagen op het eigen Vechtstreek-toernooi en nog drie nederlagen in beker- en oefenwedstrijden. Er is dus nog een hoop werk aan de winkel.

Veel spelers kwamen door de late vakantieplanning in Midden-Nederland pas halverwege de voorbereiding terug, er waren nog vier schorsingen in de selectie van het vorig seizoen overgebleven en diverse spelers werkten aan hun herstel na zware blessures. Zo maakte Djuric Winklaar in de laatste twee wedstrijden weer zijn rentree na een zware knieblessure die hem een seizoen langs de kant hield. Ook Roy Hom (overgekomen van s.v. Geinoord) is op de weg terug en hoopt binnenkort zijn eerste minuten te maken.

Afgelopen weekend stond de laatste bekerwedstrijd op het programma. FC Breukelen was al uitgeschakeld door de twee nederlagen tegen IJsselmeervogels (gestaakt bij 2-0 achter) en Nieuwland (2-3), maar was toch op zoek naar een goed resultaat richting de eerste zware competitiewedstrijd tegen Spakenburg. FC Breukelen begon weer goed aan de wedstrijd. Deze keer met Sieuwerd Teerink onder de lat na zijn blessure en met Djuric Winklaar weer 45 minuten op het middenveld. FC Breukelen liep soepel uit naar 2-0, zag nog een prachtige treffer van Jacky Castelijns afgekeurd worden en incasseerde net voor rust ook nog een tegengoal uit een benutte penalty.

Na rust werden drie van de vier verdedigers gewisseld en dat kwam de organisatie niet ten goede. Over en weer vielen de goals als rijpe appelen van de boom, maar een gedreven Jack Castelijns was een plaag voor de Loosdrecht-defensie en uiteindelijk konden we een 7-4 overwinningen noteren door drie goals van Jack en twee van Sebas Jansen en Maikel Goossens. De aanvallers hebben hun vizier al op scherp staan. Verdedigend moeten er nog wel stappen gemaakt worden en daarom is het lekker dat de selectie sinds dit weekend weer compleet is en er deze week nog een zware trainingsweek afgewerkt kan worden in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd uit tegen Spakenburg 2.