Afsluiting seizoen meisjes D-pupillen overschaduwd door zware blessure

Een gezellig en succesvol seizoen van de D6- en D7-meisjes afsluiten met een wedstrijdje tegen ouders en een BBQ, dat was de bedoeling op vrijdagavond 21 juni. Na een gedegen voorbereiding van leiders en ouders met behulp van vele mailberichten over en weer, kon alleen het typisch Hollandse weer nog een spelbreker zijn, en zelfs daar waren we met partytenten nog enigszins op voorbereid. Hoe anders kan het lopen. Na slechts vijf minuten voetbal - terwijl de vader van Britt de ouders met een schitterende lob op voorsprong had gezet - gleed Isabel Schreurs, moeder van Keshia, uit en zij wist direct dat het fout zat. Na wat een eeuwigheid leek, arriveerde eindelijk de ambulance en Isabel werd afgevoerd, de meiden en ons ouders enigszins vertwijfeld achterlatend.


Wat nu te doen? De uitgelaten stemming was weg. Toch nog maar een halfuurtje voetballen om de zinnen te verzetten, ook belangrijk voor Keshia. Heel voorzichtig kwam het plezier een beetje terug en in een spannend slot wisten de meiden met 2-1 te winnen. Daarna de speech van Marit - die Isabel eigenlijk zou doen - en de uitreiking van bloemen en een mooie mok met elftalfoto voor elftalleiders en trainer, door Isabel geregeld. Inmiddels had iedereen wel trek en konden de BBQ’s aan, het was voortreffelijk geregeld onder leiding van Marit en Chris met inbreng van alle ouders. Iedereen had iets meegenomen en de drankjes en het vlees smaakten voortreffelijk, niet in de laatste plaats door de twee masterchefs achter de BBQ (namen bekend bij de redactie).

Uiteindelijk werd het een meer dan gezellige avond die denk ik model staat voor hoe het seizoen is verlopen. Hopelijk kunnen we dit volgend seizoen voortzetten. Eerst de hoofden maar eens buigen over de indeling, want dat wordt nog lastig genoeg en uit ervaring bij mijn andere ‘cluppie’ weet ik dat je dit nooit goed doet en je nooit iedereen 100% tevreden kunt stellen. We gaan ons best doen en houden jullie op de hoogte. Ik ga ervan uit dat, wat de indeling ook wordt, er begrip zal zijn voor de gemaakte keuzes.

Dat Isabel haar blessure vrijdagavond goed had ingeschat, bleek later. Haar onderbeen was op twee plaatsen gebroken en het bot daartussen lag in diverse stukjes. Onvoorstelbaar dat een ogenschijnlijk onschuldige valpartij zo kan uitpakken. Zojuist (dinsdagmorgen 26 juni) heb ik nog even bij Wim een ‘bakkie’ gedaan. Ik kreeg van hem te horen dat Isabel deze middag geopereerd zal worden. Revalidatie zal naar schatting maanden in beslag gaan nemen. Isabel, namens ons allemaal heel veel sterkte toegewenst!

Waarschijnlijk is dit mijn laatste bericht voor dit seizoen. Iedereen een heel fijne vakantie toegewenst. Misschien komt er nog iets wat op een zomer lijkt voorbij en zoek anders gewoon de zon op. Houd verder je mailbox en deze site in de gaten, we spreken elkaar weer in augustus!

Naschrift redactie FC Breukelen wenst Isabel Schreurs alle beterschap en een heel voorspoedig herstel toe.