Jeffrey Pfoster: De gedachte achter de teamindelingen

jofcb.jpg

De teamindelingen voor het komende seizoen zijn gemaakt. FC Breukelen heeft de eerste stappen gezet in het professionaliseren van de jeugdopleiding. Bij de onderbouw (D-, E- en F-pupillen) heeft er vooralsnog geen verandering plaatsgevonden en zijn de jeugdspelers ingedeeld in de diverse teams. We hebben geprobeerd rekening te houden met zo veel mogelijk wensen, maar dat dit niet voor een ieder altijd het gewenste resultaat geeft, is een gegeven.

“Je kunt nu eenmaal niet naar alle monden koken.”

Bij de bovenbouwselecties (A-, B- en C-junioren) worden de teams op een andere manier samengesteld. De spelers van de selectie-elftallen worden niet per team ingedeeld, maar maken deel uit van de A-, B- of C-selectie. Op deze wijze stimuleren wij de inzet en prestatie in de selectieteams. De speler zal naar inzet en prestatie tijdens trainingen en (oefen)wedstrijden beloond worden. Dit geldt zowel in de voorbereiding als tijdens het competitieseizoen. De hoofdtrainer van de betreffende selectie heeft hierin het laatste woord. Door deze manier van selecteren bevorderen we de onderlinge competitie en zal een ieder zijn uiterste best moeten blijven doen om voor het hoogst haalbare in aanmerking te komen. De breedtesportteams hebben ’eigen elftallen’; hier ligt de nadruk op recreatief en ongedwongen voetballen.

Tot slot wil ik graag het volgende met jullie delen: “Eerst clubbelang, dan teambelang en vervolgens individueel belang”. Ik wens iedereen een prettige vakantie en zie jullie graag bij de start van het nieuwe seizoen.

Jeffrey Pfoster,

Technisch Jeugdcoördinator FC Breukelen