FC Breukelen sluit seizoen af met kampioenen en nieuwe gezichten

fcbreukelen.jpg

De zon laat ons de laatste dagen gelukkig niet in de steek. Was het zaterdagochtend jl. tijdens de voorbereidingen van de afsluitingsdag nog slecht weer, toen om 14.00 uur het spektakel op de Broekdijk Oost begon, scheen onze koperen vriend volop. Meer dan honderd kinderen en hun ouders en supporters werden ontvangen op de klanken van DJ Luke! Al snel volgde het voorstellen van onze nieuwe hoofdtrainer Cor Ten Bosch die duidelijk de doelstelling voor volgend seizoen uiteenzette: meespelen om het kampioenschap, een periodetitel pakken en promoveren naar de hoofdklasse.

Daarna werd de nieuwe technisch jeugdcoördinator Jeffrey Pfoster voor het voetlicht gehaald. Jeffrey is al een paar weken bezig om bij de jeugd alles te inventariseren en de zaken voetbaltechnisch en organisatorisch te stroomlijnen. Hij benadrukte dat hij het belangrijk vindt dat iedere jeugdspeler/-speelster voldoende training met goede trainers krijgt.

Hierna was het de beurt aan de nieuwe aanwinsten, beginnend met onze eigen A1-jeugdspelers Khalid Janssen, Robin Voolstra, Matthijs Schnell, Sebastian Jansen, Sjoerd Tuininga en Rick Manten die onze selectieteams individueel en in de breedte sterker zullen maken. Daarnaast verwelkomen we bij FC Breukelen oudgediende Edwin Soenarto (FC Hilversum), Dennis Schaap (broer van Roy, VVZ'49), Mitchell de Zwart (CSW), Lucien Dors (Bennekom), Mauro Franken (Pancratius), Richard Brilmans (UVV), Roy Hom (Geinoord), Boy de Bruin (Elinkwijk), Cavit Yavuz en Desley van Soolingen (OSM), en Daniel Abera (FC Chabab).

En dan eindelijk, de kinderen stonden al te trappelen van ongeduld, het programma op het veld dat door Tom Kalkhuis was opgezet. De kinderen mochten strafschoppen nemen op de keepers Nick Turksma en Richard Brilmans, partijtje spelen met Lars van der Post, Sebastian Jansen, Dennis Schaap, Mitchell de Zwart, Mauro Franken, Cevit Yazus en Desley van Solingen onder toezicht van Deen van Embricqs, Djuric Winklaar, David van der Veld, David Rubens, Max Kaufman, Kelle van Schaik en Roy Schaap en Roy Hom. Helaas waren een paar selectiespelers al op vakantie en zij konden dus niet aan dit spektakel deelnemen.

Tussendoor was er de huldiging van onze na- en voorjaarskampioenen die namens het jeugdbestuur uit handen van Alexander Sterk, Hans Knoop en Jeffrey Pfoster een mooie bokaal ontvingen. Alle deelnemers en aanwezigen hebben genoten van het circa twee uur durende programma en dat geldt ook voor de broertjes en zusjes die de springkussens onveilig maakten. 2012-2013 zit erop, op naar het volgende seizoen.

Foto’s van de dag, gemaakt door Danielle Boekeloo, staan hier (Picasa).