E3 verliest in laatste minuut van s.v. De Vecht E2

Hoe bizar en hoe dramatisch kan een wedstrijd en een seizoen eindigen? Heel bizar en heel dramatisch! Woensdag 29 mei 2013 moest de E3 aantreden tegen de Vecht E2. De laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Voor ons stond er niets meer op het spel, voor De Vecht E2 des te meer. Bij winst zouden ze kampioen zijn. De E3 was echter niet bereid om aan dit feestje mee te werken. Kostte wat het kost wilden we deze wedstrijd winnen. In het begin golfde het spel heen en weer met aan beide kanten wat kansjes. Uit een van de kansen wist De Vecht 1-0 te scoren.

We bleven fanatiek voetballen en konden uit een van de corners 1-1 scoren. We kregen de smaak te pakken en scoorden ook vrij snel 1-2. We bleven goed strijden en stoorden de tegenstander al in een vroeg stadium. Uit een werkelijk hele mooie aanval maakten we 1-3. De Vecht gaf zich niet gewonnen en scoorde tegen: 3-2. Als zij de 3-2 kunnen scoren kunnen wij de vierde maken, dachten we. Dit gebeurde ook. Voor de rust kwam De Vecht nog terug tot 4-3.

Na de rust werd het een superspannende wedstrijd. De Vecht probeerde uit alle macht de gelijkmaker te maken. Ondanks het vele balbezit creëerden de gastheren niet echt grote kansen. Dit was vooral te danken aan het goede verdedigen van alle spelers van de E3 en goed keeperswerk van Tim. Niemand verzaakte en er werd tot het bittere eind gevochten voor elke bal. Veel kansen kregen we jamme rgenoeg niet in de tweede helft, maar met wat meer geluk in de afronding hadden we de vijfde treffer gemaakt. Maar helaas, zoals zo vaak in deze competitie, zat het geluk ons niet mee. De Vecht had meer geluk. Uit een van de corners kwam de bal ongelukkig tegen de hand van een van onze spelers: strafschop! Deze werd goed ingeschoten, onhoudbaar voor Tim. Het stond nu 4-4. Een mooie eindstand, maar De Vecht moest en wilde meer. Bij winst zouden ze immers kampioen zijn; aan een gelijkspel hadden ze niets.

Hoe dramatisch kan de competitie eindigen? In werkelijk de allerlaatste aanval van De Vecht werd de bal over de grond voorgegeven. Een van onze jongens wilde de bal achter schieten, maar helaas voor ons ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. Dus niet naast, maar in het doel: 5-4 voor De Vecht. Met nog een laatste poging probeerden we de gelijkmaker te maken, maar de tijd was te kort. Een halve minuut na de aftrap floot de scheidsrechter af.

Hevig teleurgesteld gingen we terug naar Breukelen. Teleurgesteld over de uitslag, want we hadden minstens een gelijkspel verdiend. Maar zoals zo vaak deze competitie kregen we niet wat we eigenlijk verdienden. Tim, Thomas, Mart, Aboubakar, Tom, Joost, Danny, Richard en Sten, jullie hebben het vanavond super goed gedaan. Goed gespeeld en ontzettend hard gestreden voor een goed resultaat. Daar mogen jullie trots op zijn. De Vecht willen we hierbij feliciteren met het kampioenschap. Als je aan het eind van de competitie de meeste punten hebt, ben je terecht de kampioen.