E5 speelt wedstrijd met twee gezichten

Op maandagavond reisde de E5 af naar Victoria om daar te spelen om de beslissing in de competitie. De winnaar zou namelijk bovenaan eindigen. Het weer werkte mee, want het was sinds tijden niet meer zo lekker warm en zonnig. De E5 begon zoals afgesproken heel voortvarend. Iedereen hield zich keurig aan zijn taak en er vooral goed samengespeeld. De bal werd fantastisch rondgespeeld en Victoria kwam er helemaal niet aan te pas. Het goede spel leidde twee keer tot een doelpunt van Berend. Berend kon prima afronden, omdat de anderen stuk voor stuk niet voor eigen geluk kozen, maar doorspeelden naar de speler met de beste kans.

Iedereen zat lekker in de wedstrijd. Er werd goed samen aangevallen en de verdedigers konden ook rekenen op steun van de aanval bij balverlies. Natuurlijk kwam Victoria er soms ook goed uit, maar of keeper Fedde of iemand anders kon voorkomen dat het gevaarlijk werd. Kort voor rust kon Thijs zelfs met een fraaie inswinger en dankzij verwarring bij de tegenstander rechtstreeks scoren uit de corner. 3-0 bij de rust voor onze mannen en dame.

In de rust duidelijk met elkaar afgesproken om de goede lijn door te trekken, maar helaas lukte dat niet helemaal. Of beter gezegd, helemaal niet. Het zonnetje leek onze tegenstander te worden, want iedereen leek opeens moe. Elkaar opvangen lukte niet meer en Victoria rook haar kansen. Zelfs Victoria leek nog niet helemaal overtuigd dat ze terug zouden kunnen keren in de wedstrijd na de 1-3. Toen de 2-3 niet lang daarna viel, knapte er iets bij ons en stootte Victoria door. Het scoorde de 3-3 en liep daarna wel wat gelukkig uit naar zelfs 6-3. Met de moed der wanhoop probeerden onze mannen nog wat terug te doen, maar de samenwerking lukte niet meer. De pijp was leeg en ondanks nog wat kleine kansjes werd er door ons niet meer gescoord.

Een harde confrontatie voor de mannen; er vloeiden zelfs wat tranen. Maar gelukkig konden we na tien minuutjes weer wat meer lachen en hebben we toch maar getost op de mooie prestaties in dit seizoen. E5. bedankt voor jullie inzet. Zaterdag spelen we op ons eigen toernooi en dan gaan we natuurlijk weer voor de overwinning.