Bloed, zweet en tranen ...

altius.jpg

Tjongejongejonge. Spanning en sensatie bij de F5 als het gaat om de afsluiting van het seizoen. Het lijkt de eredivisie wel! Woensdagavond 15 mei moest het talententeam om half zes spelen tegen Altius F7. In de poule staat dit team op de vijfde plaats, dus er leek geen vuiltje aan de lucht. De F5 moest winnen om de kaarten voor het kampioenschap in eigen hand te houden. De opening was direct voor Altius. Ze zaten kort op de bal, waren scherp in de duels en zetten volop druk op de goal. Onze jongens voelden zich in het nauw gedreven. De 1-0 van Altius leek dan ook niet onverdiend.

Maar dan ken je de F5 nog niet. Als door een adder gebeten kwamen ze terug en namen het initiatief over. Na de pauze lag de bal een paar keer voor het inschieten, maar de zenuwen beletten het scoren. En dan zul je altijd zien dat de tegenstander scoort. Bij een 2-0 voor Altius bleven onze boys strijden. En wederom kwamen er kansen voor de F5. Maar waar het hele seizoen het engeltje op onze schouder had gezeten, zat het nu op de schouder van de tegenstander. Altius scoorde wederom. Een prachtgoal, dat moet gezegd. De 3-0 werd meer in verhouding gezet door een goal van Breukelen F5 (3-1), maar daar bleef het rechtzetten dan ook bij.

Waar het bloed zweet en tranen van dit seizoen toe leidt, weten we pas komende zaterdag als de nummers 2 en 3 tegen elkaar spelen. Wordt een van die teams kampioen? Of krijgt onze F5 toch de titel? Nog een paar nachtjes slapen en we weten het …