Titelkansen FC Breukelen 1 ver weg na knock-out door De Merino's

Met een vlijmscherpe counter vier minuten na rust, koelbloedig afgerond door Daan van Amerongen, bezorgde de Veenendalers FC Breukelen 1 afgelopen zaterdagmiddag een kater van jewelste. Dat na 77 minuten spelen (het restant van de op 30 maart j. gestaakte wedstrijd) de eindstand 0-1 op het scorebord zou staan, had niemand voor mogelijk gehouden. De ploeg van interim-coach Ben Schinkel speelde zich met de overwinning veilig waar het gaat om rechtstreekse degradatie. Dit lot is nu De Valleivogels beschoren.

Voor de tweede keer in acht dagen kon de formatie van coach Willem Leushuis in eigen huis niet winnen van een tegenstander in gele shirts. De kans op het binnenhalen van de titel lijkt voor FC Breukelen nu verder weg dan ooit en promotie naar de hoofdklasse via een succesvolle nacompetitie is wellicht de enige optie. Tenzij er nog wonderen bestaan … Het kan hoe dan ook raar lopen in een voetbalwedstrijd. De Merino’s heeft de rechterhelft van het hoofdveld aan de Broekdijk alleen tijdens de warming-up gezien en betreden, want de gehele tweede helft was het vrouwen en kinderen eerst voor het doel van de prima doelman Eddy Vink. FC Breukelen zette de ploeg uit Veenendaal muurvast op eigen helft en bestookte de sluitpost van alle kanten.

Doelrijpe inzetten van Daniël Kops, David van der Veld, Roy Schaap en Rick de Lange vonden telkens de in grootse vorm keepende Vink op hun weg. Twee, misschien wel drie, handenvol corners waren het gevolg, helaas zonder succes. Tot aan de 49ste minuut dus. Door de enorme druk op het doel van De Merino’s lag er veel ruimte op het middenveld. Na de zoveelste afgeslagen aanval van FC Breukelen werd de bal razendsnel via veel schijven naar de overkant getransporteerd, waar Van Amerongen de kans van zijn leven kreeg en deze dankbaar verzilverde.

Een inktzwarte dag voor FC Breukelen 1 om zo snel mogelijk te vergeten. Er wachten de ploeg in ieder geval nog twee loodzware competitieopdrachten: zaterdag 4 mei uit bij VVZ'49 en op de laatste dag thuis tegen Eemdijk. Cadeautjes worden in deze fase van de competitie nergens weggegeven; de ploeg zal de klussen volledig op eigen kracht moeten klaren. Onnodig om te zeggen dat iedereen bij FC Breukelen plotseling ook hartstochtelijk supporter van s.v. Marken en FC Castricum is geworden …

27 april 2013, FC Breukelen 1 - v.v. De Merino’s 1 (restant 77 min.) 0-1 (0-0)

0-1 Daan van Amerongen