E5 laat zich niet weer verrassen door FC Hilversum E1 en wint met 2-1

fchilversum.jpg

Nadat we de laatste competitiewedstrijd twee weken geleden tegen Victoria hadden gewonnen, waren we vorige week vrij en konden de andere ploegen weer op punten uitlopen. Deze week speelden we dus tegen de nieuwe koploper, de E1 van FC Hilversum. De uitwedstrijd in Hilversum werd in januari onder zeer koude omstandigheden onnodig verloren. De mannen en vrouw waren dus gewaarschuwd en voorbereid op een fel en fysiek ingesteld FC Hilversum. Na de aftrap ging het spel in de eerste tien minuten gelijk op. FC Hilversum was sterk in de individuele acties en fel in het duel. Onze verdedigers stonden allen hun mannetje en voerden hun taken goed uit. Kars, Dewy en Berend stonden goed op hun plaats.

Voorin waren we nog niet fel en hard genoeg in de acties en werd er nog niet strak genoeg overgespeeld. Langzaam maar zeker kwam onze E5 meer in zijn element. Er werd meer samengespeeld en de aanmoedigingen van de kant werden gehoord. Uit een paar mooie acties kwamen mooie kansen, maar het afronden was nog niet scherp genoeg. FC Hilversum kwam wel steeds gevaarlijk op, maar dat leidde niet vaak tot gevaar voor ons doel.

Op goed doorzetten van achteruit, kwam de bal via aanval en verdediging van FC Hilversum bij Lars en die wist de keeper te verschalken. De op dat moment verdiende 1-0 was daarmee een feit. FC Breukelen pakte meteen na de aftrap het spel weer goed, de aanvallers gingen meer meedoen bij balverlies, waardoor Hilversum het eigenlijk nog wat moeilijker kreeg. Toch waren en goede acties bij FC Hilversum die maakten dat wij de aandacht er goed bij moesten houden. Op slag voor rust kwamen de gasten weer meer opzetten en kon keeper Sieb een mooi schot vanaf tien meter via de lat onder controle krijgen. Wat dat betreft kwam de rust op een goed moment.

Na de wisseling van speelhelft trokken onze jongens weer snel ten aanval. Het terugverdedigen werd soms even uit het oog verloren, maar leverde nog geen problemen op. De combinaties werden beter en dat leverde kansen op. Lars schoot rakelings naast en Marcelino kon helaas de bal net niet genoeg vaart meegeven. Doordat op rechts goed werd doorgezet, eerst bij het afjagen van de tegenstander en vervolgens dankzij een goede combinatie van Thijs, Lars en Marcelino, belandde de bal vanaf de zijkant scherp voor het doel en kon de opgekomen Kars de bal fraai binnenlopen. Deze 2-0 was dik verdiend en voor Kars een beloning voor zijn goede spel.

FC Breukelen bleef het beste van het spel houden en dat leverde goede kansen op. Lars kreeg een bal net niet helemaal lekker op de schoen en Fedde en Marcelino hadden pech bij de afronding. De vermoeidheid liet zich merken en FC Hilversum putte moed uit het feit dat ze wat vaker weer duels begon te winnen. Kostbaar balverlies op het middenveld werd door FC Hilversum benut met een goede combinatie en een hard schot dat Sieb niet meer kon weren: 2-1.

Het spel bleef heen en weer gaan, met aan beide kanten goede kansen. FC Hilversum verdiende een aantal corners, maar die werden steeds goed weggewerkt. De vermoeidheid en de duels resulteerde in een paar tuimelpartijen en wat hinkende spelers aan beide kanten. Nog één gevaarlijke doorbraak van FC Hilversum, die goed werd gered door de keeper, deed de coach en de supporters schrikken, maar de punten bleven terecht in Breukelen. Volgende week wacht ons wellicht de nieuwe koploper, dus als we geen punten meer morsen, dan komt de toppositie in zicht.