FC Breukelen 1 revancheert zich bij hoogvlieger Zwaluwen'30

Na de voor FC Breukelen niet prettig verlopen doordeweekse inhaalwedstrijd tegen v.v. Eemdijk (2-1 verlies) kon de ploeg zich opmaken voor een zware uitwedstrijd in Hoorn tegen de nummer drie, h.c.s.v Zwaluwen'30. Deze ploeg was de eerste die FC Breukelen 1 dit seizoen in de competitie wist te verslaan (0-2) op haar eigen sportpark Broekdijk Oost. Tel daarbij op dat trainer Willem Leushuis vandaag niet kon beschikken over Sieuwerd Teerink, Djuric Winklaar, Roy Schaap, Gregory Thijm en Rick de Lange en je kon concluderen dat FC Breukelen geen gemakkelijk middagje voor de boeg had. Zwaluwen'30 is echter een ploeg die wil voetballen en dat type tegenstander ligt FC Breukelen vaak beter.

De bezoekers begonnen met Bob van Tricht, Rob van der Sluijs, Mark den Hartogh en Miquel van Doorn in de aangepaste defensie. Vooraf werd erop gehamerd compact te spelen en er vanuit een goede organisatie snel uit te komen, kortom: het dit seizoen bekende FC Breukelen-spel dat al de nodige punten had opgeleverd. In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar naarmate de eerste helft vorderde, creëerde FC Breukelen een overwicht wat leidde tot een aantal kansen. De pauze leek zonder doelpunten bereikt te gaan worden, totdat Deen van Embricqs zich rond de zestienmeter vrijspeelde en bal keurig in de verre hoek achter de Zwaluwen-keeper schoot: 0-1. Zo kon FC Breukelen met de op dat moment verdiende voorsprong de rust ingaan.

In de rust werd afgesproken dat de ploeg op de voetballende weg verder zou gaan om zo de voorsprong uit te breiden. Zwaluwen'30 probeerde in het tweede bedrijf de Breukelaars onder druk te zetten op haar eigen helft. De ploeg uit Hoorn slaagde hier goed in, maar tot uitgespeelde kansen voor het Breukelse doel kwam de thuisploeg niet. Mede doordat FC Breukelen in het eerste gedeelte van de tweede helft niet goed omging met de geboden kansen, hield Zwaluwen'30 hoop op een gelijkmaker. Een paar keer werd het wel gevaarlijk voor de goal van FC Breukelen, maar wederom liet Nick Turksma meerdere malen zien dat hij een zeer talentvolle keeper is en hij hield voor zijn ploeg de nul.

A-junior Bob van Tricht (links) startte vandaag in de basis. (foto: Kees van Haastregt, website h.s.c.v. Zwaluwen'30)

Zwaluwen'30 bleef drukken naarmate de wedstrijd naar het einde sloop en gaf daardoor achterin ruimte weg. Zo’n tien minuten voor tijd wisten de gasten hier wel raad mee. Op aangeven van A-junior Bob van Tricht snelde Deen van Embricqs langs twee directe tegenstanders en kwam oog in oog met de keeper. Deen faalde niet en werkte de bal listig langs de Hoornse doelman. Hiermee besliste hij de wedstrijd in Breukels voordeel. De laatste tien minuten probeerde Zwaluwen'30 het nog wel, maar de zege kwam voor FC Breukelen niet meer in gevaar. Kort na het verstrijken van de negentig minuten floot de goed leidende scheidsrechter voor het eindsignaal, wat voor veel blije gezichten bij de meegereisde Breukelse supporters zorgde. Zo werd de op voorhand zeer lastige uitwedstrijd door FC Breukelen gewonnen en behoudt de ploeg de voorsprong van twee punten op directe concurrent SDV Barneveld dat nog drie wedstrijden moet spelen, waar FC Breukelen er nog vier moet spelen.

Zaterdag speelt FC Breukelen thuis tegen SVL uit Langbroek dat in rap tempo is afgegleden naar plek 8 op de ranglijst. De wedstrijd op sportpark Broekdijk Oost begint om 14.30 uur. Dinsdag 16 april speelt FC Breukelen eerst en wederom in Hoorn, ditmaal om een plek in de halve finale van de districtsbeker tegen Hollandia 1. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.

13 april 2013, h.c.s.v. Zwaluwen'30 1 - FC Breukelen 1 0-2 (0-1)

0-1 Deen van Embricqs

0-2 Deen van Embricqs

Overige uitslagen 1e klasse A

VVZ'49 - Eemdijk 0-3; SDVB - De Merino’s 3-1; SVL - CSW 1-2; Valleivogels - Zuidvogels 1-2; FC Castricum - Swift 0-6; Marken - Roda ‘46 werd uitgesteld.

Klik hier voor een verslag van deze wedstrijd (met 38 foto’s) op de website van Zwaluwen'30.