Eindelijk goed voetbal, drie punten en behoud in hoofdklasse

volendam.jpg

Eindelijk hebben we weer genoten van het team van Roy Versluis. De laatste weken werden er wel wat puntjes gepakt, maar o, het viel niet altijd mee. Vandaag klopte het wel. Nummer 3 van de competitie, r.k.a.v. Volendam 2, kwam op bezoek. FC Breukelen kon de punten goed gebruiken om nacompetitie te ontlopen. Vanaf het begin zette FC Breukelen Volendam onder druk wat resulteerde in twee mooie kansen van Ammar, helaas leidde dit niet tot goals. Volendam kwam af en toe ook in de buurt van het Breukelse doel en wat FC Breukelen vergat te doen, scoren, deed Volendam wel bij de eerste echte kans. Sander toucheerde de bal nog wel met z’n vingers, maar niet genoeg om een doelpunt te verkomen.

FC Breukelen speelde goed, maar keek toch tegen een achterstand aan. Toch bleef er een verbetenheid en vertrouwen in het spel en dat leidde tot een mooie rush van good old Goofie. Hij passeerde drie of vier spelers van Volendam en rondde daarna prachtig af. Een verdiende gelijkmaker. Volendam had het lastig en kwam niet aan goed voetbal toe omdat het middenveld met Emiel, Peter, David en Nino er kort op zat en omdat de verdediging met Max, Vincent, Sven en Menal geen kansen meer weggaf. De 2-1 voorsprong kwam na een mooie voorzet van rechts die fantastisch ingekopt werd door wederom Maikel Goossens.

Na de thee was het spel van beide teams minder. Volendam wilde wel, maar kon vandaag niet beter en FC Breukelen had een voorsprong dus hoefde niet echt. Een uitbraak van Peter, die een prachtige breedtepass over het hele veld gaf, naar Maikel die hem vervolgens teruglegde op Nino, resulteerde in een beauty van een goal van Nino. De 3-1 stond op het scorebord. Voor Volendam was er verder nog te weinig tijd om iets aan die achterstand te doen. Een mooie en verdiende overwinning met goed voetbal.

Spelers en staf kwamen met een glimlach van oor tot oor van het veld. Nog mooier nieuws kwam even later toen de uitslag bekend werd van CSW - Huizen: een gelijkspel. Daardoor is Huizen niet meer in staat FC Breukelen in de ranglijst te passeren en blijft ons tweede in de hoofdklasse. We waren het er met z’n allen over eens: eindelijk weer eens een goede en mooie wedstrijd van het tweede gezien. Gefeliciteerd heren, met handhaving in deze klasse.

13 april 2013, FC Breukelen 2 - r.k.a.v. Volendam 2 3-1 (2-1)

0-1 Volendam

1-1 Maikel Goossens

2-1 Maikel Goossens

3-1 Nino Raaff

Opstelling

Sander, Max, Menal, Sven, Vincent, Emiel (Kiki), Nino, David (Lars), Ammar (Mark), Maikel, Peter.