FC Breukelen C3 morst punten bij BFC C6

Aangekomen in Bussum bleek dat de wedstrijden bij BFC wat uitliepen, waardoor het duel tegen BFC C6 pas een half uur later van start kon. Je zou zeggen: een beetje extra tijd om zich voor te bereiden op de wedstrijd. De eerste fase van de wedstrijd begon wat aftastend. Maar als snel was duidelijk dat BFC C6 niet moest worden onderschat. Daartegenover viel op dat de C3 wat schuchter aan de wedstrijd begon. Er werd niet fel gespeeld en niet goed druk gezet, waardoor BFC kleine kansen kreeg. Toch was het Arnold die na tien minuten, na een mooie pass van Lukas van rechts, de bal binnen tikte. Deze goal werd echter afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Een domper dus.

Hoewel de C3 het wel probeerde, had toch BFC het betere van het spel. Met als gevolg een mooie uitgespeelde counter (1-0) en een penalty tegen (2-0). Tot de rust wist de C3 de gelederen niet goed te sluiten, speelde het slordig in de passing en verloor te veel duels om de bal. Op een paar kleine kansen na kwam het gevaar in de eertse helft van de voorhoede van BFC.

Een stevig gesprek in de kleedkamer moet het gevolg geweest zijn. Daar zijn de supporters natuurlijk niet bij, maar er kwam een andere C3 terug op het veld. Er werden meer duels aangegaan en gewonnen. De combinaties liepen beter en de achterstand werd ingelopen. Op rechts wist Oliver de bal nog voor de achterlijn binnen te houden en terug te leggen op Andrew die via een pass voor het doel langs Danny bereikte die op zij
beurt die prima afrondde (2-1). Niet veel later een mooie indraaiende corner van Andrew die Mathijs, in de mêlee voor de goal, met zijn hoofd het doel in joeg. Toch kwam de C3 niet helemaal onder de druk van BFC uit. De verdediging moest een aantal keren stevig aan de noodrem trekken en kon een kwartier voor tijd helaas niet voorkomen dat BFC weerd de leiding nam (3-2).

Maar de C3-koek was nog niet op en er werd gevochten voor iedere bal. Van links stuurde Lukas met een mooie breedtepass Mathijs diep die de bal kon terugleggen op Andrew. Met een bekeken schot stuurde deze de bal het doel in (3-3). Ondanks verwoed jagen van de C3 bleef deze uitslag tot het einde op het scorebord staan. Ook de koplopers Hertha en CSW deelden de punten dit weekeinde.

6 april 2013, BFC C6 - FC Breukelen C3 3-3 (2-0)