Verdienstelijk gelijkspel F4 tegen Victoria F4 in oefenduel

Afgelopen zaterdag waren we vrij van de competitie, maar hadden we een oefenwedstrijd thuis tegen het één klasse hoger spelende Victoria F4. Een tegenstander van formaat en we konden onze borst nat maken. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Victoria dat voetballend telkens de vrije man wist te vinden en zo via combinaties de aanval zocht. In die fase hadden wij moeite om er voetballend goed uit te komen. Toch bleef het nog vrij lang 0-0 omdat de scherpte voorin bij de tegenstander ontbrak en onze keeper in de weg stond.

Halverwege de eerste helft kwam Victoria dan toch verdiend op voorsprong. Een diepe bal van achteruit belandde voor de voeten van hun spits die dit keer wel het net wist te vinden: 0-1. Na hun voorsprong kregen we wat meer grip op de wedstrijd en kwamen wat meer in de buurt van het doel van de tegenstander, wat resulteerde in enkele mogelijkheden. Net toen we dachten iets te kunnen terugdoen, was het Victoria dat opnieuw scoorde en de stand op 0-2 bracht. Met nog een paar minuten op de klok voor rust zetten wij aan voor een slotoffensief. Ons harde werken werd beloond. Vanaf het middenveld werd via een mooie pass onze spits bereikt die goed de keeper omspeelde en in een leeg doel de 1-2 liet aantekenen. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was volledig in evenwicht en het spel golfde heen en weer. Omdat wij achter stonden en meer druk zetten naar voren, gaven we ook meer ruimte weg en kwam Victoria verschillende keren er zeer gevaarlijk uit, maar wist niet te scoren. Wij bleven ons eigen spel spelen en even later waren we dicht bij de gelijkmaker, maar een verwoestend schot van ons kwam onderkant lat het veld weer in. Met nog een paar minuten te spelen zetten wij weer een aanval op. Een diepe bal bereikte onze rechterspits die de keeper iets te ver voor zijn doel zag staan en met een schitterende lob de stand op 2-2 bracht. Dit was tevens de eindstand. Een verdienstelijk gelijkspel tegen een goede tegenstander.

PS Ik wil Rowan van de F1 super bedanken dat hij mee wilde spelen en ik wens Martijn van harte beterschap.