FC Breukelen 1 blaast FC Castricum 1 van het veld

Zaterdag jl. moest FC Breukelen - na de slechts dertien minuten van vorige week tegen De Merino’s - wederom thuis aantreden, ditmaal tegen de hekkensluiter van de 1e klasse A FC Castricum. Gezien de ranglijst zou FC Breukelen vandaag in zichzelf de grootste tegenstander treffen omdat het de laatste weken nog wel eens wat gemakzuchtig aan de wedstrijden begon. De uitwedstrijd in Castricum was al geen makkie voor de ploeg van Willem Leushuis (er werd met slechts 2-3 gewonnen), dus de ploeg zou vanaf minuut één vol gas moeten geven om te blijken dat zij kampioen wil worden. En zo geschiedde …

Al vrij snel bleek dat FC Castricum vandaag volstrekt niet bij machte was om het de thuisploeg enigszins moeilijk te maken. FC Breukelen startte fel en creëerde binnen het kwartier al een aantal kansen. Waar na een kwartier spelen de Castricumse sluitpost nog een inzet van Daniël Kops keerde, ging de spits zelf voor zijn eigen rebound en werd hierbij onreglementair tegen het gras gewerkt. Kops ging zelf achter de bal staan en liet de doelman kansloos: 1-0. FC Breukelen bleef gefocust de aanval zoeken en na 23 minuten was de wedstrijd feitelijk beslist. Waar eerst in de 21e minuut Jack Castelijns zijn maatje in de spits Daniël Kops vond die vervolgens met een juweel van een driedubbele samba-zaalvoetbalactie de 2-0 aantekende, was Jack in de 23e minuut zelf degene die de wedstrijd vroeg besliste.

Uit een harde voorzet van Deen van Embricqs knikte hij, vliegensvlug opduikend vóór zijn tegenstander, de bal nog harder tegen de touwen: 3-0. Zo’n zeven minuten later was het wederom raak voor FC Breukelen. Uit een corner van Lars van der Post wist centrale verdediger Rick de Lange de bal met een hoge boog fraai over iedereen heen in de verre hoek te knikken: 4-0. Vóór de rust werd het ook nog 5-0 door een mooie actie van aanvoerder Roy Schaap die op aangeven van Rob van der Sluijs de ruststand op het scorebord zette.

Het tweede bedrijf begon wederom met een scherp FC Breukelen dat deze middag duidelijk een grote score wilde neerzetten. Zeven minuten na rust werd het dan ook 6-0 door Daniël Kops die wederom vanaf elf meter de keeper verschalkte, nadat Deen van Embricqs binnen het strafschopgebied onderuit was gehaald. Nadat beide ploegen inmiddels drie keer hadden gewisseld (bij FC Breukelen kwamen Danijel Mahmutovic, Tom Kalkhuis en Miquel van Doorn voor respectievelijk Jack Castelijns, Deen van Embricqs en Rick de Lange), werd het in de 77e minuut 7-0 voor FC Breukelen door Tom Kalkhuis (en het achterwerk van Roy Schaap) op aangeven van Lars van der Post. De enige vraag die nog resteerde, was hoe hoog de score uiteindelijk zou uitvallen. Deze vraag werd beantwoord door Daniël Kops. De spits voegde in de resterende minuten nog twee goals aan zijn dagtotaal toe. Op aangeven van Gregory Thijm maakte hij zijn vierde van de middag en David van der Veld leverde de assist voor Kops’ vijfde treffer.

Hiermee kwam de eindstand van 9-0 op het bord en bleef het degradeerde FC Castricum een tiende tegengoal bespaard. Een smetje op de wedstrijd waren de drie zwaar bestrafte gele kaarten voor Deen van Embricqs, Rick de Lange en Gregory Thijm door de overigens verder uitstekend leidende scheidsrechter Van Rijn. Hierdoor missen Gregory en Rick de pittige uitwedstrijd volgende week tegen Zwaluwen'30. Eerst moeten de Breukelaars echter doordeweeks aan de bak. Op dinsdag 9 april speelt het om 20.00 uur uit tegen Eemdijk.

6 april 2013, FC Breukelen 1 - FC Castricum 1 9-0 (5-0)

9-0 Daniël Kops

Klik hier voor het verslag van deze wedstrijd op de website van FC Castricum (met fotoreportage).

Overige uitslagen 1e klasse A

Roda'46 - Valleivogels 1-0; Eemdijk - SVL 3-1; Swift - Marken 2-1; CSW - Zwaluwen'30 0-0; De Merino’s - VVZ'49 2-2; Zuidvogels - SDV Barneveld 1-2.

Inhaalprogramma (dinsdag 9 april, wedstrijden uit de tweede periode)