Jeffrey Pfoster, nieuwe hoofd jeugdopleiding FC Breukelen, stelt zich voor

130406_jeffrey_pfoster.jpg
“Met veel enthousiasme en ambitie ga ik met ingang van het nieuwe seizoen aan de slag als hoofd jeugdopleiding bij FC Breukelen. Ik wil dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om mij aan de leden van FC Breukelen voor te stellen. Ik ben 47 jaar oud, ik ben getrouwd en heb twee kinderen: een zoon en een dochter die allebei actief sporten. Mijn dochter hockeyt en mijn zoon voetbalt. Mijn vrouw is de spil in het geheel en zorgt dat alles goed geregeld is en eigenlijk is zij daarmee de grootste sporter van ons gezin. In het dagelijks leven werk ik als communicatietrainer (specialisatie gedragstraining en klantcontacten).

Als speler heb ik de jeugdopleiding van Elinkwijk en FC Utrecht doorlopen. Na enkele jaren aan het betaald voetbal te hebben geroken, heb ik nog enige jaren in Elinkwijk 1 gespeeld, met als hoogtepunt het kampioenschap in de hoofdklasse A in het seizoen 1987-1988. Al snel na deze periode ben ik bevangen geraakt door het trainersvak. Allereerst als liefhebber, later als gedreven en ambitieuze trainer van de (jeugd)selectie-elftallen. De afgelopen twaalf jaar heb ik de jeugdopleiding van Elinkwijk vormgegeven en diverse (bekende) spelers kunnen opleiden. De laatste jaren ben ik ook nauw betrokken geweest bij het eerste elftal om met name de talentvolle jeugdspelers te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Ik ben trots dat FC Breukelen het vertrouwen in mij heeft uitgesproken om met name de jeugdopleiding nog verder te ontwikkelen en te verbeteren. FC Breukelen is een club met ambitie en een goede organisatie. Al tijdens mijn eerste gesprekken met de club heb ik gemerkt dat de club gedreven wordt door fantastische en zeer betrokken mensen. De prestaties van het eerste elftal zijn uitstekend en beloven veel voor de toekomst. Om die toekomst een goede fundering te geven is een goede jeugdopleiding een vereiste. Steekwoorden hierbij zijn kwaliteit, saamhorigheid, verbondenheid en identiteit. Ik zie ernaar uit om het goede werk van mijn voorganger Willem Leushuis voort te zetten. Ik hoop u allen binnenkort te mogen zien langs de velden.”

130406_jeffrey_pfoster_jeugdcommissie.jpg

Jeffrey Pfoster, met ingang van het nieuwe seizoen aan het hoofd van de jeugdopleiding bij FC Breukelen, naast FC Breukelen-voorzitter Jonathan Ramaker en in de rug gesteund door jeugdcommissievoorzitters Hans Knoop (l) en Alexander Sterk. (foto’s: Gerard Prakke)