E5 bekert verder na 6-2 winst op Victoria E12

Na twee weken achter elkaar op maandag wedstrijden te hebben gespeeld, mochten we nu weer op zaterdag aantreden. Deze keer was de E12 van Victoria de tegenstander, en wel voor de KNVB-beker. We speelden op veld op echt gras, dus dat vroeg wederom om extra aandacht voor de hobbels en de kuilen die je op het kunstgras niet tegenkomt. Victoria startte fel en we hadden dan ook veel moeite om bij te blijven. De tegenstander was wederom feller dan wij en met over rechts maakte Victoria veel gebruik van de kracht en snelheid van de eigen spelers.

Langzaam maar zeker kwamen wij wat meer in het spel en zochten de spelers elkaar meer op, terwijl Dewy goed keeperswerk verrichtte. Dankzij een mooi schot van Sieb, die een afvallende bal meteen op doel schoot, kwamen we voor op 1-0. Even leken wij de betere ploeg, maar Victoria herstelde zich heel goed en stichtte veel gevaar over rechts en vuurde vlammende schoten af op ons doel. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven en zelfs de 1-2 viel binnen dankzij wat pech bij ons. Een corner werd mooi voorgegeven en helaas kon Berend niet meer op tijd draaien en de bal botste via hem in het doel.

Heel even klonk er gemor, maar de spirit zat er snel weer in en kwamen we weer meer in het spel. Door een mooie en snelle uitbraak konden we eerst de 2-2 maken en kort daarna door goed doorzetten en goed overspelen zelfs nog 3-2 met een werkelijk hele knal van Fedde, nog vóór we gingen rusten.

Tijdens de rust bespraken we met elkaar dat we de tweede helft heel goed moesten blijven opletten, hard werken, vooral bij balverlies en goed en snel overspelen naar elkaar. Al kort na de rust viel de 4-2 en toen leek de ban gebroken. Ook al kwam Victoria nog een aantal keren gevaarlijk voor ons doel, ze kwamen wel steeds minder vaak. De verdediging met Kars, Dewy en Mexim had de zaak onder controle en anders stond Lars goed opgesteld in het doel. We konden steeds goed opbouwen van achteruit, zowel langs de zijkanten en zelfs recht door het midden. Dat leverde fraai de 5-2 en de 6-2 op van Berend. Daarna konden wij de wedstrijd rustig uitspelen. Over en weer kwamen er nog wat kansen.

Een mooie wedstrijd, mannen en dame, met veel spanning tegen een goede tegenstander. Gelukkig maakten wij de meeste doelpunten en gaan we nog een ronde verder in de KNVB-beker.