Voorbeschouwing FC Breukelen 1 - s.v. De Valleivogels 1

fcbreukelen.jpg
devalleivogels.jpg

16 maart 2013 - periode 3, wedstrijd 3

FC Breukelen 1 heeft de eerste seizoenshelft de wind volop in de zeilen gehad. Na de winterstop ging de ploeg vrolijk door met punten pakken, tot aan de bekerwedstrijd tegen Hollandia 2. Slachtoffer van deze veel te harde wedstrijd was Sieuwerd Teerink, de ijzersterke doelman van de koploper. Vandaag, na elf dagen ziekenhuis, is Sieuwerd weer thuis. Sieuwerd komt zaterdag naar de wedstrijd tegen s.v. De Valleivogels.

Het gelijke spel 2-2 tegen h.s.v. De Zuidvogels van twee weken geleden was bijzonder teleurstellend gezien de veldverhoudingen. Bovendien had FC Breukelen in die partij pech dat de kopstoot door de Huizense keeper niet adequaat bestraft werd. Het verlies tegen SDVB, een week later en het tweede verlies van dit seizoen, was ook niet nodig. Bij een voorsprong van 1-2 vergat FC Breukelen zich te belonen met meer doelpunten en gaf het door twee ongelukkige keuzes de zeker lijkende overwinning binnen vier minuten weg.

Vijf punten verloren en naast Sieuwerd Teerink is de ploeg ook Stefan Postma, Roy Schaap, Gregory Thijm en natuurlijk Djuric Winklaar voor één of enkele wedstrijden kwijt. De mannen worden zo langzamerhand gescheiden van de jongens. Het team zal nu moeten opstaan, de rug moeten rechten en gedisciplineerd de strijd moeten aangaan met het stugge s.v. De Valleivogels. Uit in oktober werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen deze hardwerkende ploeg. Met bij de Vogels Ed van Leenen als kapitein achterin en de twee sterke spitsen kan dit weer een finale worden, omdat De Valleivogels twaalfde staat en de punten goed kan gebruiken, terwijl de kritieke posities in de stand zich langzamerhand gaan aftekenen.

De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer M. Kloet. Sponsor wedstrijdbal: Passies Verhuizers.