Koude kermis in Hilversum

Vanavond trad de E5 in Hilversum aan voor de competitiewedstrijd tegen FC Hilversum E1. Het was bar koud met een kille wind. Onze E5 leek daar wat meer last van te hebben dan onze tegenstanders. De jongens van Hilversum waren allemaal een stuk feller op de bal. Enigszins bekomen van de eerste minuten leek er wat meer tempo en samenspel te komen en kon Marcelino mooi de 1-0 binnenschieten na zo’n 15 minuten voetbal. Helaas had dat niet tot gevolg dat wij rustiger en beter gingen spelen.

Ons spel werd weer slordig en het leek wel of sommige spelers met bevroren benen speelden. Hilversum daarentegen stookte het vuur nog eens extra op en trok het spel naar zich toe. Dewy kon een aantal keer de bal goed stoppen, maar uiteindelijk scoorde Hilversum uit een mooie vrije trap 1-1. Hilversum bleef wel fel en wij leken wat bangig in het duel. Door een wat ongelukkige kluts van de bal kwam de score op 2-1 voor Hilversum. Niet lang daarna brak de rust aan.

In de rust verzamelden we moed en namen we ons voor er in de tweede helft flink tegenaan te gaan. Sieb had plaatsgenomen in de goal en die leek bij de eerste echte doelkans nog niet helemaal warm om te keepen, want de bal glipte ongelukkig door zijn handen en rolde in het doel: 3-1. Hilversum bleef aandringen, maar nu bleven we wel wat beter op de been. De verdediging hield veel tegen, maar kon de voorste linie soms moeilijk bereiken. De pass naar voor was vaak onzuiver en te slap.

Halverwege de tweede helft kwamen we iets meer in het spel. Marcelino werkte hard en kon dankzij goed doorzetten de 3-2 binnentikken. We konden zelfs weer een beetje meer druk opbouwen, hoewel elke uitbraak van Hilversum ook weer onheil voor ons doel opleverde. Sieb kon nog een paar schoten keren en helaas deed de keeper van de tegenpartij dat ook. Een harde vrije trap van Marcelino kon hij nog net uit het doel werken en nieuwe uitbraken konden wij niet meer effectief afronden.

Het einde van de wedstrijd leek veel eerder te komen dan verwacht of gehoopt. De punten bleven in het ijskoude Hilversum achter en we keerden ditmaal met lege handen huiswaarts.