Langdurige blessure C1-speler Jackie de Jong

130226_jackie_de_jong.jpg
De afgelopen weken was het bijna een zeldzaamheid: een competitiewedstrijd spelen. Begin deze maand kon de C1 dan toch de (kunst)wei in. Uit bij OSM'75 werd er aanvankelijk uitstekend partij gegeven. Laat in de eerste helft kwamen de ploeg uit Breukelen met 1-0 achter door een van richting veranderd schot op doel. Nog niets aan de hand, gezien het vertoonde spel hadden we vertrouwen in herstel van de balans. Echter, de tweede helft verliep niet zoals gedacht. In het bijzonder door een ongelukkige val van onze verdedig(st)er Jackie de Jong.

Hoe dit precies gebeurde, konden we vanaf onze positie niet goed zien, maar het zag er pijnlijk en ernstig uit en we moesten haar van het veld af dragen met een knieblessure. Ze is in de loop van de tweede helft direct naar het ziekenhuis gegaan en in het gips gezet. De wedstrijd in Maarssenbroek eindigde overigens in een geflatteerde 4-0 nederlaag.

Naar nu duidelijk is geworden, is de blessure (kruisbanden) zodanig zwaar, dat het herstel enkele maanden gaat duren. Dit betekent dus einde seizoen voor Jackie. Dit is een grote teleurstelling voor haar: ze speelde vanaf dit seizoen weer mee in een gemengd team en is altijd met voetbal bezig. Ook voor het team een tegenslag. Als debutant in de hoofdklasse hebben ze het zwaar en het ontbreken van deze basisspeler in de verdediging zal opgevangen moeten worden.

We hopen dat, ondanks de lange periode van herstel, Jacky de C1 af en toe kan bijstaan. De laatste positie op de ranglijst is nog steeds te verlaten en zeker mogelijk. Wij wensen haar in ieder geval veel sterkte en hopen dat ze snel weer van de partij kan zijn.