E3 en Wasmeer E4 delen bibberend de punten

Zaterdagochtend 23 februari. Een ijskoude noordoostenwind waait over het voetbalveld. Het veld is nog hard van de vorst. De eerste competitiewedstrijd van de E3 van de voorjaarscompetie tegen Wasmeer E4 moet gespeeld worden. Zonder de vaste coaches Danny en Marc en zonder de vakantiegangers Tom, Mart en Thomas, maar met de invallers Jens en Mika van de E4 begonnen we vol goede moed aan deze wedstrijd. Het was weer wennen om een wedstrijd te spelen, want dit was de eerste wedstrijd na de lange winterstop.

We begonnen een beetje onwennig aan de wedstrijd. Dit inzet was van iedereen meteen goed. het veldspel werd tijdens de eerste helft ook steeds beter. Het werd een spannende wedstrijd met kansen over en weer. Wij kregen kansen, maar Wasmeer ook. Ondanks de kou lukte het Tim met goede reddingen de nul te houden. Aboubakar wist na een leuke aanval van onze kant te scoren: 1-0. We bleven goed storen op de bal als de tegenstander deze had. Hierdoor kreeg Wasmeer na de 1-0 nog maar weinig kansen. Door goed verdedigend werk van Richard, Danny en Sten wisten we met een 1-0 voorsprong de rust te halen.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld als voor de rust. Wasmeer kreeg een aantal goede kansen, maar wist deze niet te benutten. De aanvallers Aboubakar, Jens, Mika en Joost waren in aanvallend opzicht jammergenoeg niet gelukkig. Maar door hun goed storende werk lukte het hen wel om te voorkomen dat Wasmeer nog meer goede kansen kon voorbereiden. Met nog een kwartier te spelen moest helaas Tim het veld verlaten. Hij had zoveel last van de kou, dat verder spelen voor hem niet meer mogelijk was. Sten nam zijn plek over. Met nog ongeveer vijf minuten te spelen lukte het Wasmeer toch om te scoren: 1-1. Dit werd ook de eindstand. Het is over het geheel genomen een terechte uitslag. De inzet was tijdens deze wedstrijd supergoed. Jens en Mika, heel hartelijk bedankt voor het meespelen. Jullie hebben het goed gedaan.