Nieuwe tenues en tassen mochten VE3 niet baten

rkavic.jpg

Sinds tijden mochten we weer het veld in. Voor het eerst in de nieuwe Quick-tenues met ’t Regthuys-opdruk en met gesponsorde tassen (Gooimeer en Argus Etiketten bv, zie foto) is het Veteranen 3 niet gelukt koploper RKAVIC VE1 punten af te snoepen. De ‘oudjes’ uit Amstelveen bewegen en tikken zo uitgekiend over het veld, dat menige ploeg zijn handen eraan vol heeft. En wij dus ook. De 0-1 lag dan ook snel in het net, want we begonnen erg slap aan de wedstrijd die in een snijdende poolwind werd gespeeld. Onze tegenstoten moesten vandaag uit de counter komen en warempel, al na een paar minuten brak Marc op links door, sneed naar binnen en lobde de bal prachtig over de keeper: 1-1.

Verder hadden we in de eerste helft niet zo veel meer te vertellen en moesten we lijdzaam toezien hoe de oranje-witte gasten de voorsprong uitbouwden naar 1-3. Mopperend zochten we de warme kleedkamer op: door gerommel en gepruts hadden we onszelf met die twee schlemielige tegengoals al vroegtijdig de das omgedaan, zo leek het.

Met vers bloed in de gelederen en de harde wind in de rug speelden we echter een veel betere tweede helft. Marc kreeg nog de aansluitingstreffer op een dienblaadje aangereikt, maar van buiten de zestien schoof hij de bal precies tegen de paal. Erg jammer dat hij zich bij die actie lelijk blesseerde aan zijn enkel. Plotseling was daar Jan Hos die met een typische JH-sleep door de Amstelveense defensie sneed en beheerst met links afrondde: 2-4.

Toen ook de gastploeg tijdelijk met negen man verder moest (wegens praten tegen scheidsrechter Henk), waren we echt even de bovenliggende partij. Twee afstandsschoten van Ben zeilden rakelings over het doel en we raakten zelfs een keer de lat. Maar RKAVIC is een ploeg die van enige tegenstanddruk niet echt ondersteboven raakt. Via een aanval over veel schijven gooiden ze de wedstrijd op slot door hun vijfde treffer in de rechterhoek achter keeper Jaap te krullen. 2-5 dus. Geen schande, maar enigszins geflatteerd. Volgende week nieuwe kansen als we uit spelen bij VVZ'49 VE1.

Veteranen 3 dankt hierbij Damwandenspecialist Gooimeer (Richard), Argus Etiketten bv (Maxim) en ’t Regthuys (Gaby) hartelijk voor hun bijdragen.

ve3-tassen.jpg

Staand: Jaap van Ewijk, Piet Zwanink, Jan Hos, Maxim Presburg, Nathan Molly, Joost Visser, Henk Kroon, Mario Coesel, Co Hensbergen en Ben van Nieuwkerk.

Gehurkt: Peter ter Velde, Martin Flemming, René van der Voordt, Richard Janssen, Paul Vorst en Marc Borgers.

Niet op de foto: Kees van de Neut (fotograaf) Jurg Stoker, Gertjan Hop, Ton Witteman en grensrechter Wim van Weerdenburg.