Stefan Postma maakt werk van keepers coachen

130215_stefan_postma.jpg

In januari 2012 voegde voormalig profkeeper Stefan Postma (o.a. FC Utrecht, De Graafschap, Aston Villa, ADO Den Haag) zich als stagiaire bij de begeleidingsstaf van FC Breukelen 1. De club was in zijn nopjes met de ervaren keeperstrainer Postma (36) die direct liet zien serieus werk te maken van het trainen, coachen en begeleiden van de keepers bij onze club. Eerste-elftalkeepers Alex Sacca en Sieuwerd Teerink en A1-keeper Nick Turksma konden vol aan de bak bij Postma en lieten zien daardoor grote progressie te boeken. Ook enkele keepers uit de jongere jeugd bij FC Breukelen maakt wekelijks de trainingsbroek flink vuil als Stefan hen de fijne kneepjes van het vak bijbrengt. En ze vinden het allemaal geweldig.

Ambitie

Stefan Postma’s ambitie is om professionele keeperstrainer te worden bij een Betaald Voetbal Organisatie: een profclub dus. In februari 2012 is hij daarom gestart met de KNVB-cursus Keepercoach Pro. In de voetbalwereld worden er steeds meer specialisten/coaches gevraagd. Voor de keepers is dit niet anders: de behoefte aan competente keeperscoaches in groot. Keepercoach Pro is de eerste specialistenopleiding voor keepers, geldend voor de hele wereld. Frans Hoek, keepercoach van het Nederlands Elftal, is de cursusleider en ontwikkelaar van deze cursus in samenwerking met de KNVB en de UEFA. De cursus is gericht op het voorbereiden en het ontwikkelen van de volgende taken: wedstrijden coachen, trainingen geven en spelers begeleiden. Mede-cursisten van Stefan Postma zijn o.a. Ruud Hesp (keeperstrainer FC Groningen), Patrick Lodewijks (kt Feyenoord), Max de Jong (kt RSC Anderlecht), Arno van Zwam (kt NAC Breda), Joop Hiele (hoofd keepersacademie Feyenoord), Ed de Goey (kt RKC) en Harald Wapenaar (kt FC Volendam). Inmiddels zijn er vier kandidaten geslaagd voor de cursus, waaronder Stefan.

FC Breukelen feliciteert Stefan Postma van harte met zijn behaalde diploma Keepercoach Pro. De club hoopt de komende tijd nog veel van zijn inzet en ervaring te profiteren.