Opnieuw 0-0 bij derby CSW 1 - FC Breukelen 1

Voor de tweede keer dit seizoen eindigde het treffen tussen FC Breukelen 1 en CSW 1 in een doelpuntloze remise. Voor CSW, dat zonder de geschorste Sven van Vuuren maar met veel werklust en discipline aantrad, leverde het een zeer welkom winstpunt op. Voor FC Breukelen betekende het een gemiste kans om het gat met de concurrentie nog groter te maken. Het duel bleek vandaag namelijk de enige wedstrijd in de eerste klasse die het einde haalde. De wedstrijd SVL 1 - Zuidvogels 1 werd een kwartier voor tijd bij een 0-1 stand gestaakt wegens overvloedige sneeuwval; de overige wedstrijden gingen niet door.

FC Breukelen kon in de rust terugkijken op een matige en stroperige eerste helft met weinig hoogtepunten. Er vielen in de winterse eerste 45 minuten - behalve steeds grotere sneeuwvlokken - gele kaarten voor Rick de Lange, Tom Kalkhuis en Matthew Renfurm die koud twee minuten in het veld stond (hij verving de gekwetste Jack Castelijns na een onbesuisde tackle van achteren door CSW’er Maikel Pouw, die daarvoor direct de rode kaart kreeg). Jacky was overigens als enige withemd dicht bij een treffer, maar de uitstekende doelman Raymond Dirven redde bekwaam.

Na de thee een furieus jagend FC Breukelen dat de diep ingegraven ploeg van coach Dennis Sluyk absoluut wilde openbreken. Er kwamen meer kansen, maar het was aan de overzijde keeper Sieuwerd Teerink die met een geweldige reflex een inzet van CSW tot corner tikte. Inmiddels had de doelman er hoogstpersoonlijk voor gezorgd om rots in de branding Gregory Thijm te vloeren door een steekbal door de FC Breukelen-defensie vol in het gezicht van Gregory te knallen. Thijm ging gestrekt, moest even later met een brancard van het veld af en werd vervangen door de sterk spelende Lars van der Post.

Rick de Lange was inmiddels tegen zijn tweede gele kaart opgelopen en het was nu tien tegen tien. Roy Schaap had inmiddels de verdedigende stellingen verlaten en meldde zich ook in de spits. Met Danijel Mahmutovic voor David van der Veld werd met alle macht geprobeerd de openingstreffer te forceren, maar op de inmiddels hopeloos slecht bespeelbare grasmat ontbrak telkens het laatste beslissende tikje. Ook doelman Dirven van de gastheren voelde zich als een vis in het water bij alle aanvalsstormen en redde een keer meesterlijk op een snoeiharde inzet van de bezoekers.

Het laatste wapenfeit was een vrije trap, twintig meter recht voor het doel. De gedachten van de verkleumde toeschouwers gingen razendsnel terug naar vorige week, toen Tom Kalkhuis vanaf eenzelfde afstand schitterend doel trof tegen Swift. Het mocht echter vandaag niet zo zijn: via de muur caramboleerde Toms inzet tegen de deklat en daarmee was ook deze kans voorbij.

Komende zaterdag volgt wederom een uitwedstrijd. FC Breukelen gaat dan op bezoek bij Roda'46. De ploeg uit Leusden presteert dit seizoen uitstekend, staat op de vierde plaats en kan in de tweede periode plaats 2 claimen. In de thuiswedstrijd op 22 september 2012 werd het 3-0 voor FC Breukelen. De wedstrijd in Leusden begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer Leijdekker.

9 februari 2013, CSW 1 - FC Breukelen 1 0-0

Foto’s: Nico van Stroe.