“F1: Nieuwe ronde, nieuwe kansen?”

De eerste helft van de competitie van de F1 van FC Breukelen was niet bijzonder succesvol verlopen. We speelden niet slecht en de meeste nederlagen hadden voorkomen kunnen en moeten worden, maar goed, de bal is rond natuurlijk. Desalniettemin was het een sportief en leuk eerste deel van de competitie. Die eerste speelronde resulteerde logischerwijs tot een positie onderaan in de competitie. De KNVB heeft ons team een klasse lager ingedeeld, dus er is goede hoop dat het de tweede helft van de competitie beter zal gaan.

Vol goede moed werd er dan ook op 2 februari om 9.00 uur aangetreden tegen s.c. ’t Gooi F1. Helaas waren we niet compleet. Zowel Finn Kooij als keeper Gijs van Asdonck waren afwezig. Vandaar dat Job Seegers voor de gelegenheid onder de lat plaats nam. Helaas werd het al vrij snel 0-1. Dit doelpunt was geheel onnodig, de tegenstander kreeg de ruimte om te schieten en deed dit dan ook. Aan onze kant waren de kansen er ook zeer zeker wel, echter geen enkele bal wist het net te vinden. Verderop in de eerste helft moesten de jongens op jammerlijke wijze tegen een 0-2 achterstand aankijken en zo gingen we de rust ook in.

Na de rust speelden we zeker beter, zaten wat korter op de bal en uiteindelijk werd dat beloond toen Roan Middelkoop de bal bij Thomas de Langen voor het doel wist te krijgen. Thomas maakte de 1-2 en ineens kon alles nog. De jongens vochten nog harder, ook waren er nog enkele schoten op het doel, maar ook deze mochten er gewoon niet in.

Tegen het einde van de tweede helft kwam Joost van der Seijs ten val. Wat er precies gebeurde, is niet helemaal duidelijk. Wellicht heeft hij met zijn schouder de doelpaal van de tegenstander geraakt in zijn actie. Joost had veel pijn en verliet het veld. De wedstrijd werd met een stand van 1-2 afgefloten en de jongens zochten de warme kleedkamer op. Daar hoorden we dat Joost toch naar de eerste hulp is gegaan, waar bleek dat hij zijn sleutelbeen heeft gebroken. Zeer sneu voor Joost en we hopen dat hij snel weer mee kan voetballen!

Voor de competitie staat op 16 februari pas weer een wedstrijd op de planning tegen Wasmeer F1. We hopen dat we tegen hun de eerste punten van 2013 binnenslepen!